• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - Randers FC

Foto: Getty Images

To af de mest positive overraskelser i denne halvsæson runder 2020 af med et opgør i Haderslev.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer. Jørgen Daugbjerg Burchardt 
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjerfc #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Glen Riddersholms tropper skal forsøge at sætte et flot punktum for et sublimt efterår søndag eftermiddag.

SønderjyskE indtager før 13. runde fjerdepladsen i Superligaen, og det er ganske imponerende af de forsvarende pokalvindere, som ganske vist var blevet spået en bedre sæson end i fjor, men som få havde ventet at se som en del af topstriden.

Haderslev-klubben tabte senest 1-2 til Brøndby IF, og dermed led SønderjyskE et lille knæk i toppen af tabellen, men det overvejende indtryk af sønderjyderne er stadig med pil op.

SønderjyskE har i dette efterår været et bevis på, at boldbesiddelse ikke altid er nøglen til succes. Kun AC Horsens har således haft bolden mindre end SønderjyskE i de første 12 kampe, men Riddersholms mandskab har været hamrende effektive og direkte. SønderjyskE har ligaens næsthøjeste scoringsprocent.

Det ser godt ud på skadesfronten i SønderjyskE, og Glen Riddersholm kan vælge frit på alle hylder. Profilen Alexander Bah er tilmed retur fra karantæne.

SønderjyskE varmede op til Randers-kampen med en 2-1-sejr over Lyngby Boldklub i pokalturneringen.

Randers FC:
Før niende runde lå Randers FC på tiendepladsen og lignede det bedste bud på et mandskab, der kunne blive viklet ind i bundkampen sammen med Lyngby og AC Horsens.

Men så tog Fanden ved kronjyderne.

I niende runde besejrede Randers FC vicemestrene fra FC København i Parken, og det blev startskuddet til foreløbig fire sejre i træk. Thomas Thomasbergs tropper er lige nu det mest formstærke mandskab i Superligaen.

De mange sejre har medført, at holdet er kravlet op på femtepladsen.

Randers FC havde i starten af sæsonen store problemer med at omsætte chancerne til scoring, men det er åbenlyst blevet bedre. Særligt Alhaji Kamara er i god form og har scoret i de seneste fire kampe.

Tosin Kehinde og Nikola Mileusnic er i ugens løb blevet testet positive for coronavirus, og de misser dermed opgøret mod SønderjyskE. Det samme gør reservekeeper Jonas Dakir, der pådrog sig en hjernerystelse i pokalkampen mod Holstebro.

Randers FC vandt i midtugen 3-1 over Holstebro BK i pokalturneringen.

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-4-3): Thomas - Schmiedel, Gartenmann, Kanstrup - Bah, Ekani, Albæk, Dal Hende - Simonsen, Wright, Jacobsen

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Graves, Marxen, Lauridsen - Klysner, Rømer, Mistrati, Greve - Kamara, Egho

Profilen:
Spiller Johan Absalonsen sin sidste kamp for SønderjyskE? Og i karrieren i det hele taget? Den rutinerede offensivspiller har kontraktudløb ved udgangen af 2020, og den er endnu ikke blevet forlænget. Dermed kan det potentielt være slut for veteranen efter søndagens kamp. Han er værd at holde et særligt øje med.

Vidste du, at...:
De to mandskaber har ikke tradition for at spille målløse opgør mod hinanden. Blot en enkelt kamp ud af de seneste 17 er endt 0-0 - det var tilbage i 2017.

Dom:
Det er to formstærke mandskaber med masser af tro på tingene, som tørner sammen. Begge lejre kan gå tilfredse på juleferie uanset søndagens resultat, men intet luner naturligvis mere end en sejr.

Det bliver næppe en målfest, men det kan sagtens blive en seværdig kamp mellem to hold med momentum. Buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: