• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: SønderjyskE - Sparta Prag

Optakt: SønderjyskE - Sparta Prag

SønderjyskE står på tærsklen til Europa Leagues gruppespil. Men Sparta Prag står i vejen.

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.15
Spillested: Haderslev Fodboldstadion
Dommer: Hüseyin Göçek, Tyrkiet
På tv: TV3+
Twitter: #eldk #sonspp

Holdnyt:
SønderjyskE:
Det er en stor dag for SønderjyskE, der aldrig har været så tæt på et europæisk gruppespil før. I Superligaen har sønderjyderne skuffet fælt indtil videre, men klubben har leveret varen i Europa og har derfor undveget omgivelsernes smædeord og fordømmelser.

Nu venter en voldsom opgave for SønderjyskE i form af et europæisk storhold som Sparta Prag, der har spillet 268 europæiske kampe i løbet af historien. SønderjyskE har spillet fire. Der blev sparet nogle spillere i weekendens Superliga-kamp mod Brøndby, men både Simon Kroon og Tommy Bechmann er meldt yderst tvivlsomme til kampen og spiller næppe. 

Sparta Prag:
De tjekkiske vicemestre ligger aktuelt nummer to i den hjemlige liga efter tre kampe, og holdet er desuden ubesejret. Vejen til playoff-runden i Europa League er gået via et nederlag i Champions League-kvalifikationen til Steaua Bukarest, men det tjekkiske mandskab skal tages alvorligt.

Blandt profilerne hos Sparta Prag finder man blandt andet Michael Kadlec i midterforsvaret, anfører David Lafata i angrebet samt den målfarlige midtbanespiller Borek Dockal, der tidligere har spillet i Rosenborg og været sat i forbindelse med FC København.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Sparta Prag: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE:

SønderjyskE (4-5-1): Skender – Pedersen, Maak, Kanstrup, Dal Hende – Kløve, Rømer, Guira, Drachmann, Absalonsen – Uhre

Sparta Prag:

Sparta Prag (3-5-2):Koubek - Mazuch, Kadlec, Costa - Zahustel, Vácha, Dočkal, Mareček, Holzer - Šural, Juliš

Profilen:
Det siger sig selv, at Marin Skender skal stå en god kamp for SønderjyskE torsdag aften. Den erfarne kroat har lukket ni mål ind i fem kampe i Superligaen hidtil – senest fire styks i nederlaget mod Brøndby. Det vil være meget værd for SønderjyskE at holde nullet mod Sparta Prag, så et par store redninger og generel sikkerhed vil være prisværdigt for Haderslev-holdet.

Vidste du, at...:
SønderjyskE ligger aktuelt nummer 298 på UEFA's klubrangliste. Der er således et pænt stykke op til Sparta Prag, der er placeret som nummer 42.

Dom:
Det er en stor mundfuld for SønderjyskE, der skal have et godt resultat med til returkampen, men sønderjyderne satser alt på de europæiske kampe i disse uger, og på et fuldt stadion vil det givetvis være et toptændt mandskab, Jakob Michelsen sender på banen. Vi tror på 1-1 i det første opgør mellem de to mandskab.

Form:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.