• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: SønderjyskE - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

Vejle har intet at spille for i denne kamp - til gengæld har SønderjyskE billetten til næste sæsons Superliga at slås for.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Slutspil: Gruppespil - pulje 1
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Tv3 Sport
Hashtag: #sjevej #sldk

Holdnyt:

SønderjyskE
På et mål af Thomas Juel-Nielsen 10 minutter før tid sikrede SønderjyskE sig en vital sejr ude over AC Horsens i jagten på at sikre livet i ligaen. Før sidste spillerunde i gruppespillet er SønderjyskE fortsat et point efter AC Horsens, så opgaven er klar: Der skal hentes mindst et point på AC Horsens søndag. 

Det skal gå ud over Vejle Boldklub, der ikke længere kan vriste sig fri af fjerdepladsen i gruppen. Så nu gælder det om at få hentet sejren søndag og så ellers krydse fingre for, at AGF tager point fra AC Horsens i Aarhus.

Lykkedes den mission er SønderjyskE reddet og skal spille playoff-kampe om retten til at udfordre mesterskabsspillets nummer tre (eller fire) om Europa League-kvalifikationen i næste sæson. 

Men ender søndag med skuffelse, nedtur og tredjeplads, ser det langt mere alvorligt ud for SønderjyskE, da man så skal møde nummer tre fra pulje 2 over to kampe, hvor vinderen er sikret i Superligaen, mens taberen skal spille nedrykningsplayoff-kampe mod 1. divisions nummer tre. 

Alt andet lige venter der en voldsom vigtig søndag for SønderjyskE, der skal holde fokus på at nedlægge Vejle på Sydbank Park. 

Johan Absalonsen er tilbage fra karantæne. Til gengæld er Marc Pedersen ude på grund af den slemme skade, han pådrog sig i seneste spillerunde. 

Vejle Boldklub:
Drømmene om at slippe fri af den direkte nedrykningsfinale brast i den seneste runde, hvor vanvidskampen mod AGF endte med et smerteligt 4-2-nederlag, hvilket allerede blev hjulpet godt på vej af Allan Sousa, der slog og stangede sig til et voldsomt dumt og meget dyrt rødt kort efter godt en halv times spil. 

Vejle slutter gruppen som nummer fire og kan derfor se frem til to opgør mod enten Hobro eller Vendsyssel, hvor den samlede taber er rykker ned. Vinderen skal til gengæld møde nummer to fra 1. division om pladsen i næste sæsons Superliga, så der ligger et hårdt stykke arbejde forude for Vejle, hvis klubben skal bevare eksistensen i den bedste række. 

Derfor er søndagens kamp på papiret heller intet værd for Vejle, der kan spare spillere, der døjer med skavanker eller afprøve mulige taktikker frem mod de afgørende playoff-kampe. 

Både Kjartan Finnbogason, Alan Sousa og Mads Lauritsen er ude af opgøret pga. karantæne, og målmand Pavol Bajza, Imed Louati og Adam Jacobsen også fortsat ude med skader. 

Karantæne:
SønderjyskE: Marcel Rømer
Vejle Boldklub: Kjartan Finnbogason, Allan Sousa, Mads Lauritsen 

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-5-2): Mielitz - Gartenmann, Juel-Nielsen, Luijckx - Bah, Jakobsen, Zimling, Jonsson, Marfelt - Lieder, Christiansen.

Vejle Boldklub (4-5-1): Hagelskjær - Memija, Greve, Ilic, Amundsen - Ramadani, Halberg, Yurchenko, Schoop, Gryn - Nilsson

Profilen:
Thomas Juel-Nielsen blev hentet til SønderjyskE som gardering i forsvaret tidligere på foråret. Den lange forsvarsspiller er siden kun noteret for to kampe, hvor han har stjålet billede i begge tilfælde. Det blev til rødt kort i debuten, da han efter en fejl-aflevering på ulovlig vis bremsede AC Horsens' Jonas Borring. I seneste runde blev Juel-Nielsen så modsat den store helt, da han sikrede sejren også mod Horsens og dermed for alvor tændte håbet om at slutte som nummer to i gruppespillet.

Med den lange skadespause til Marc Pedersen ser det ud til, at Thomas Juels Nielsen kommer til at spille fra start i resten af sæsonens kampe, hvilket er ganske vigtigt i jagten på en forlængelse af den kontrakt, der udløber efter sæsonen. 

Vidste du, at..:
SønderjyskE topper sæsonens rekordliste over antal kampe, hvor det ikke er lykkes at score?
13 gange er SønderjyskE nemlig gået fra banen uden at score - det er flere end nogen anden klub. Til sammenligning har Vejle haft den samme triste oplevelse 10 gange. 
SønderjyskE har omvendt holdt målet rent otte gange imod Vejles fem "clean sheets"

Dom:
Motivationen er til forskel i denne kamp, hvor SønderjyskE SKAL bruge en sejr og hvor Vejle absolut intet har at spille for. Det må og skal blive mærkbart undervejs i kampen, da viljen ganske enkelt må være til forskel.

SønderjyskE henter de nødvendige tre point med en 2-0-sejr og må så afvente slutfløjtet fra Aarhus i forhold til, om resten af dagen skal foregå i jubel eller med nakken bøjet. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.