Superliga Victor Risager

Optakt: Vejle Boldklub - AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vejle Boldklub skal bruge en sejr over AGF for for alvor at holde liv i håbet om overlevelse, men kan med et nederlag rykke ud.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbagf #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub

Der er ikke noget at sige til, hvis folk, der holder med Vejle Boldklub, havde en hård tirsdag.

VB var millimeter fra at sikre en sejr over Viborg FF mandag aften og derved holde liv i overlevelseshåbet, men en omdiskuteret overtidsscoring betød, at de i stedet måtte tage til takke med et point.

Håbet om overlevelse er fortsat ikke helt dødt, men med seks point op og en markant dårligere målscore inden sæsonens sidste tre kampe er det i den grad spinkelt. Dog vil en sejr torsdag holde et vist liv i håbet.

Vejle Boldklub må klare sig uden Arbnor Mucolli, der blev udvist senest. Han kan potentielt afløses af Allan Sousa eller Edgar Babayan i startopstillingen, efter at begge sad på bænken i den seneste kamp.

AGF
11 kampe uden sejr er det blevet til for AGF, og selvom det senest blev til et vigtigt point hjemme mod SønderjyskE, kan “De Hviie” endnu ikke vide sig helt sikre på overlevelse.

Men de kan glæde sig over, at Vejle Boldklub som nævnt ovenfor blot fik et point med fra Viborg FF efter en sen scoring af Alassana Jatta. Mon ikke den gambiske angriber er populær i Aarhus i disse dag?

Vejle Boldklubs remis betyder, at AGF med en sejr vil være helt sikre på overlevelse, mens et uafgjort resultat efter alt at dømme også vil være nok. I tilfælde af en deler torsdag skal AGF nemlig tabe de to sidste stort, mens VB skal vinde de to sidste kampe stort, hvis “De Hviie” skal rykke ned.

AGF har været uden Zach Duncan og Benjamin Hvidt i et stykke tid, ligesom Eric Kahl har været ude i de seneste runder. Nicolai Poulsen var tilbage i startelleveren senest, hvor Frederik Tingager dog måtte gå ud i slutningen af kampen.

Karantæne
Vejle Boldklub: Arbnor Mucolli
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (3-4-2-1): Brunst - Kolinger, Albentosa, Opoku - Mølgaard, Hetemi, Ofori, Albornoz - Emmanouilidis, Sousa - Djordjevic

AGF (4-3-3): Hansen - Munksgaard, Kristensen, Bisseck, Lund - Wilshere, Poulsen, Anderson - Links, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Jack Wilshere fik debut, sidste gang AGF gæstede Vejle Boldklub i Superligaen. Den engelske midtbanespiller blev skiftet ind i de sidste minutter og kunne se Mouhamadou Drammeh sikre VB sejren. Denne gang er det sandsynligvis mere spilletid i vente for Wilshere, der leverede et fint indhop senest. 

Vidste du, at…:
Vejle Boldklub og AGF er de to hold, der har været dårligst til at hente point i Kvalifikationsspillet. Kigger man udelukkende på Kvalifikationsspillet, har AGF hentet blot tre point på syv kampe, mens Vejle Boldklub har hentet syv point på ligeså mange kampe.

Dom:
Der er lagt op til en hård og afgørende kamp for begge mandskaber, og derfor er det også svært at spå om resultatet. Men begge mandskaber har visse offensive kvaler, især er Arbnor Mucollis karantæne et slag for Vejle Boldklubs angreb, og derfor tror vi på et remis. Det slutter 1-1 i Nørreskoven.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: