• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Vejle Boldklub - Randers FC

Foto: Getty Images

Carit Falch debuterer som Vejle-træner mod Randers FC, der kommer med en forrygende sæson i ryggen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Vejle Stadion 
Dommer: Jonas Hansen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vbrfc #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Constantin Galca sikrede Vejle Boldklub overlevelse i Superligaen i sidste sæson. Nu skal Carit Falch forsøge at gentage den bedrift.

Den tidligere Lyngby-træner har overtaget tøjlerne i Nørreskoven, og dermed slap han for at tage turen med De Kongeblå ned i den næstbedste række. Der tales altså igen dansk på sidelinjen i Vejle.

I testkampene op til sæsonstarten har Carit Falch både oplevet at få tæsk og uddele tæsk. Vejle tabte skuffende med 0-5 til Silkeborg IF, men formåede at vinde 5-1 over Esbjerg. Derudover har vejlenserne vundet over Lübeck og spillet uafgjort mod AaB og Kolding IF.

Vejle har sagt farvel til spillere som Ylber Ramadani, Dominik Kovacic og Hugo Ekitike, mens Manjrekar James, Mouhamadou Drammeh og Kevin Custovic er nye i folden i Nørreskoven. Senest har klubben også hentet russiske Aleksey Chernov, der skal slås med Alexander Brunst og Tobias Haahr Jakobsen om spilletid i målet. 

Midtbanespilleren Saeid Ezatolahi afsoner karantæne i premieren.

Randers FC:
Det er efterhånden to måneder siden, at den seneste sæson gik på hæld, men hvis de stadig har armene i vejret i Kronjylland, forstår man det godt. Randers FC formåede for første gang at kvalificere sig til mesterskabsspillet, og det krydrede holdet med en pokaltitel. 

Det er den succes, Randers nu skal forsøge at gentage, og som Thomas Thomasbergs tropper vil blive målt op imod i denne sæson. 

Sejren i pokalturneringen betyder, at Randers FC er sikret deltagelse i et europæisk gruppespil, men kronjyderne skal først i aktion i Europa i slutningen af august, og derfor vil der ikke være ekstra belastning på truppen fra starten af sæsonen.

Randers FC har fået tilgang af Nicolai Brock-Madsen og den tidligere Brøndby-spiller Simon Tibbling. Ingen nøglespillere har forladt Randers før premieren.

Holdet tabte ikke en eneste af fire testkampe op til sæsonen.

Karantæner:
Vejle Boldklub: Saeid Ezatolahi
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-3-3): Brunst - Yamga, Kolinger, James, Engel - Schoop, Custovic, Mucolli - Sousa, Faghir, Jensen

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kehinde, Johnsen, Mistrati, Greve - Kamara, Egho

Profilen:
Det er overvejende sandsynligt, at Wahid Faghir er fortid i Vejle, når transfervinduet er lukket, men han er ikke blevet solgt endnu, og teenageren ser ud til at være i storform før sæsonstarten. I Vejles sidste to testkampe scorede Faghir fire mål. 

Vidste du, at..:
Carit Falch har mødt Randers FC en enkelt gang som cheftræner, og her lykkedes det ham at få skovlen under kronjyderne. I sidste sæson besejrede Lyngby de senere pokalvindere med 2-1 på udebane.

Dom:
Randers FC er et bundsolidt mandskab, og der er ikke noget, der indikerer, at det skulle have ændret sig i løbet af sommerferien. Det bliver dermed noget af en mundfuld for Carit Falch i sin Vejle-debut, og buddet herfra er, at han må se sit hold tabe søndag eftermiddag. Randers FC vinder 2-1 over Vejle.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020