• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: Viborg FF - AGF

Foto: Getty Images

En duel mellem to top seks-bejlere afvikles søndag i Viborg.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag kl. 18.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vffagf #sldk

Holdnyt
Viborg FF
Det blev til en hårdtkæmpet og meget tiltrængt sejr over EfB i pokalturneringen i midtugen for Viborg FF, for det kører sandt for dyden ikke for viborgenserne i Superligaen i øjeblikket.

I løbet af de seneste fire kampe har sidste sæsons nummer fire i Superligaen kun hentet ét point, og det var mod ærkerivalerne fra FC Midtjylland. Derudover er det blevet til nederlag til Randers FC, FC København og Silkeborg IF.

Derfor er det afgørende at hente nogle point, hvis de skal holde fast i håbet om top seks.

Flere af sommerens nyindkøb som eksempelvis Serginho, Anosike Ementa og Nigel Thomas har vist deres kvalitet ad flere omgange, men helt stabilt er det ikke blevet endnu. Det er ellers folk, der er udset som profiler, men de skal også have tid til at falde til.   

Zan Zalatel, Jamie Jacobs, Mads Lauritsen, Martin Agnarsson og Jakob Vester er alle ude med skader. Viborg er især hårdt ramt i defensiven, hvor Jacob Friis nu skal overveje, om han vil flytte Jakob Bonde i midterforsvaret, eller om han vil rykke Daniel Anyembe ind i midterforsvaret og i stedet benytte Srdjan Kuzmic på højrebacken.

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF

AGF
AGF kom tilbage på sejrssporet i midtugen med en smal 1-0-sejr over Nykøbing FC i pokalturneringen, og nu skal aarhusianerne forsøge at hente vigtige point mod Viborg FF i kampen om at ende top seks.

"De Hviie" skal dog til at få sat gang i offensiven, hvis de for alvor skal blande sig i toppen af rækken. Ikke siden kampen mod SIF den 13. august har AGF scoret mere end et mål i en kamp.

Og det er ikke angriber Patrick Mortensen, der kan kritiseres i den forbindelse. Han har scoret halvdelen af AGF’s 10 mål i Superligaen. Foruden anføreren har kun Tobias Bech scoret mere end ét ligamål i denne sæson.

Offensiven bliver ikke hjulpet af, at Mikkel Duelund er ude resten af efteråret, efter at han er blevet opereret i foden. Derudover er Kevin Yakob også ude, mens Mads Emil Madsen også har været ude i de seneste kampe. Michael Akoto er heller ikke med.

Karantæne
Viborg FF: Ingen
AGF: Bailey Peacock-Farrell

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lucas Lund - Daniel Anyembe, Nicolas Bürgy, Jakob Bonde, Oliver Bundgaard - Magnus Westergaard, Jeppe Grønning, Jean-Manuel Mbom - Ibrahim Said, Renato Junior, Serginho

AGF: (3-4-2-1): Jesper Hansen - Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Mats Knoester - Felix Beijmo, Frederik Brandhof, Magnus Knudsen, Gift Links - Tobias Bech, Mikael Anderson - Patrick Mortensen

Dom:
Det er to mandskaber, der har haft svært ved at score i Superligaen på det seneste, så der skal nok ikke forventes alt for mange mål. Buddet herfra er dog, at der kommer to scoringer, og at det slutter 1-1 i Viborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: