• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: Viborg FF - Brøndby IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Image

Viborg FF skal forsøge at fastholde deres position i toppen af tabellen, når Brøndby IF kommer på besøg søndag eftermiddag.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: 6'eren
Hashtag: #vffbif #sldk

Holdnyt:
Viborg FF
Jacob Friis har gang i noget rigtig stort i Viborg FF. De vundet tre kampe i streg, og senest fik de nedbrudt AC Horsens-defensiv, som andre hold har haft så svært ved i løbet af sæsonens første spillerunder.

Klubben er med helt fremme i toppen af tabellen, og den position skal de forsøge at fastholde, når Brøndby IF kommer på besøg søndag eftermiddag. Jay Roy-Grot har været storspillende, hvilket må glæde trænertemaet, da Viborg har flere angribere skadet.

Angriberen Marokhy Ndione sidder ude med en skade, men målmand Mikkel Andersen er tilbage fra skade. Daniel Anyembe har også været skadet de seneste par kampe og er fortsat ude - også Lamin Jawara er skadet.

Brøndby IF
Nicolai Vallys var meget tæt på at blive den store historie i sidste weekend med både mål og assist, men Björn Kopplins hammer i de døende minutter lukkede og slukkede festen på Brøndby Stadion.

Nu skal Niels Frederiksens tropper forsøge at rejse sig oven på skuffelsen, og skuffelser har der i det hele taget være nok af i denne sæson for de blå-gule. Det ser også ud til, at man må undvære flere af holdets profiler.

Thomas Mikkelsen er ude og ikke med i opgøret, mens angriber Ohi Omoijuanfo er blevet sin skade kvit og er i kamptruppen.

Også Mads Hermansen er tilbage for Brøndby IF, men spørgsmåler er, om han er 100 procent klar? BIF har da også udtaget tre keepere til kampen, så Jonathan Ægidius kan stå foran sin debut mod Viborg FF, hvis Hermansen - som forventet - ikke er klar fra start.

Blas Riveros og Kevin Mensah sidder fortsat ude med skader. Ingen spillere er i karantæne.

Karantæner:
Viborg FF: Ingen

Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstilling:
Viborg FF (4-3-3): Lund Pedersen - Gaaei, Zaletel, Bürgy, Bundgaard - Søndergaard, Grønning, Bonde - Said, Grot, Lonwijk

Brøndby IF (4-3-3): Ægidius - Gammelby, Maxsø, Tshiembe, Cappis - Wass, Radosevic, Greve - Vallys - Omoijuanfo, Hedlund

Dom:
Klubbernes seneste møder har været meget tætte, hvor det enten er endt uafgjort eller med en et måls sejr. Buddet herfra bliver også en tæt forestilling, som ender 1-2 til gæsterne fra Brøndby IF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: