• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Viborg FF - Brøndby IF

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Viborg FF kan foretage et guldattentat med en sejr over Brøndby IF søndag eftermiddag.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.05
Spillested: Energi Viborg Arena 
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #vffbif #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
Jacob Friis' mandskab snuppede tre point i Randers i seneste runde, og Viborg FF er i dén grad med i mesterskabskampen. Hvem havde nogensinde troet, at man kunne skrive den sætning med tre runder tilbage af sæsonen?

Mod Randers FC blev Ibrahim Said dobbelt målscorer, men igen var det Elias Achouri, der imponerede mest, og Brøndby-spillerne må ryste i bukserne over at skulle spille over for den formstærke tuneser.

Nicolas Bürgy sad ude med karantæne i seneste runde, men han er tilbage i Viborgs centrale forsvar søndag eftermiddag. Hjemmeholdet må undvære Mads Lauritsen, Zan Zaletel, Nils Mortimer og Martin Agnarsson, der alle er skadede.

Brøndby IF:
Et stærkt FC København-mandskab i en fyldt Parken kunne Brøndby IF besejre. Et afbudsramt FC København-mandskab med to nederlag i bagagen kunne de blå-gule til gengæld ikke hamle op med hjemme på Brøndby Stadion.

Ja, Jesper Sørensens mandskab er i sandhed et svært hold at blive klog på.

Til gengæld behøver man ikke være matematisk student for at kunne regne ud, hvad Brøndby IF har at spille for resten af sæsonen - nærmest ingenting. Hvis et mirakel indtræffer, bliver Brøndby nummer fire, men ellers ender de blå-gule på femte- eller sjettepladsen langt fra medaljeskamlen og de europæiske pladser.

Daniel Wass afsoner den første af to karantænedage efter sin vanvidstackling mod Elias Jelert, og derudover må Brøndby IF undvære Mathias Greve, der ikke er blevet sin skade kvit.

Desuden er reservemålmand Thomas Mikkelsen og Carl Björk ikke udtaget til opgøret, men det er tilgengæld Marko Divkovic, der nok må tage til takke med en rolle som bænkevarmer.

Karantæner:
Viborg FF: Ingen
Brøndby IF: Daniel Wass

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lund - Gaaei, Bürgy, Anyembe, Bundgaard - Leemans, Grønning, Bonde - Said, Jatta, Achouri

Brøndby IF (3-4-3): Hermansen - Tshiembe, Lauritsen, Winther - Mensah, Slimane, Radosevic, Riveros - Kvistgaarden, Omoijuanfo, Vallys

Dom:
Viborg FF vinder. Hjemmeholdet har alt at spille for og er lige nu og her et bedre hold end Brøndby - måske ikke spiller for spiller, men som en enhed tromler Viborg de blå-gule. Viborg slår Brøndby 2-1 og lader mesterskabsdrømmene leve i domkirkebyen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: