• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Oprykkerbrag: Ny målfest og saksesparksscoring?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De to oprykkerklubber mødes i et spændende opgør, hvor Viborg kan trække væk fra bunden, og hvor SIF kan bide sig fast i toppen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vffsif #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:

De vandt 1. division, og den gode form er taget med ind i denne sæson, hvor Lars Friis' mandskab aktuelt er at finde på 10. pladsen. Selv om det måske ikke lyder prangende, har Viborg FF spillet fint og hentet 11 point i 11 kampe og været konkurrencedygtige i langt de fleste kampe.

Senest var det opløftende, da man spillede 1-1 mod ude mod FC København.

Klubben har lukket lidt for mange mål ind i denne sæson - tredjeflest - så det er helt sikkert her, at Lars Friis' fokus er på at blive bedre.

Når SIF kommer på besøg, skal VFF forsøge at revanchere det 1-4 nederlag, man fik tidligere i efteråret mod de rød-hvide. Dengang var Viborg sådan set fint med, men udnyttede ikke mulighederne, og så løb SIF med sejren.

Viborg FF er uden Mads Frederiksen, Mads Søndergaard og Daniel Anyembe, der også har været ude den seneste tid, og så er Lucas Lund vendt retur til VFF fra U21-tjeneste med en skade, så han er ude af opgøret. Mikkel Andersen ventes at stå.

Silkeborg IF:
Mens VFF sluttede som vinder af 1. division, sluttede Silkeborg på andenpladsen og rykkede altså med op. Begge klubber har vist gode takter, men Kent Nielsens tropper står noteret for seks point mere end Viborg FF, og klubben er nummer fem.

Silkeborg har været med i alle kampe på nær én, klubbens 0-3 nederlag i Herning til FC Midtjylland.

SIF kommer til opgøret i Viborg med udfordringer både offensivt og defensivt, da André Calisir er ude, og Joel Felix er tvivlsom til kampen. Det kan betyde, at det 18-årige forsvarstalent Alexander Busch får chancen fra start. Ude er også venstre back Milan Massop, Alexander Lind, keeper Oscar Hedvall og midtbanespilleren Mads Kaalund, mens Andreas Oggesen er tilbage i kamptruppen.

SIF har udtaget 20 mand til opgøret, hvor kamptruppen skal tælle 18, og det er et udtryk for, at også venstre back Gustav Dahl har problemer og er tvivlsom, ligesom i øvrigt Nicklas Helenius måtte udgå fra træning torsdag. Angriberen er i kamptruppen. Søren Tengstedt er heller ikke udtaget, men det er uvist, om det er en skade, der holder ham ude.

Karantæne:
Viborg FF: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF
(4-3-3): Andersen - Putros, Kramer, Lauritsen, Sørensen - Bonde, Grønning, Lonwijk - Bech, Grønning, Grot

Silkeborg IF (4-2-3-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Busch, Dahl - Thordarson, Brink, Gojani - Jørgensen, Vallys - Helenius

Profilen:
Frans Dhia Putros, 28 år, møder sin tidligere klub Silkeborg IF. Forsvarsspilleren har 10 Superliga-kampe for Viborg FF på cv'et - i Silkeborg nåede han at spille 12 kampe i landets bedste række.

Vidste du, at..:
Sidst de to hold mødtes i Viborg, endte det med seks scoringer og 3-3. Dengang var begge klubber i 1. division, men allerede klar til Superligaen, da de mødtes, og det var SIF, der startede klart bedst ud. Faktisk var holdet foran 3-0 på udebane mod VFF, inden hjemmeholdet fik fat og scorede tre gange. Blandt andet et saksespark af Sebastian Grønning.

Dom:
Det ender nok ikke 3-3 igen, men det bliver et interessant opgør på mange punkter, blandt andet i forhold til, hvem der får overtaget i spillet. Silkeborg vil gerne kombinere og have mange boldberøringer på vejen mod modstanderens mål, mens VFF omvendt gerne vil spille en smule mere direkte og med et aggressivt pres. VFF er samtidig utrolig farlig på standardsituationer.

Man skal ikke lade sig snyde af SIF's sejr på 4-1 over VFF tidligere i efteråret - her var VFF fint med og kunne også have vundet kampen, inden SIF slog til. Det tegner til at blive et tæt og spændende opgør i Viborg. Vi tror på 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020