• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ordfører til fans: Jeg beder om deres forståelse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Malte Larsen, Socialdemokratiets idrætsordfører, forstår godt, at fodboldfans drømmer om åbne stadioner igen. Men der er andre ting, der er vigtigere at åbne, siger han.

Af Anders Dehn

Fra næste uge kan nogle butikker og udendørs idræt i et vist omfang åbne igen. Men danske fodboldfans, der ønsker sig tilbage på stadion, må væbne sig med tålmodighed. Over for B.T. beder Socialdemokratiets idrætsordfører, Malte Larsen, om forståelse.

For der er andet, mener ordføreren for regeringspartiet, der er vigtigere. Eksempelvis at børn og unge kan komme i skole igen. Derfor skal fodboldfans og ikke mindst -klubber vente lidt endnu. Larsen ved dog ikke hvor længe.

- Det tør jeg ikke sige noget om. Det kommer an på, hvordan tingene udvikler sig. Nu sætter vi nye åbninger i gang. Nogen synes, det er for lidt, andre mener, det er for risikabelt, siger han til B.T.

- Jeg har forståelse for, at Superligaen vil have tilskuere på lægterne og gang i økonomien, men jeg beder også om deres forståelse for, at hver gang vi har aktivitet i samfundet, der udvides, så medfører det øget smitte.

Direktøren i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, slog tidligere onsdag fast over for tipsbladet.dk, at professionel fodbold forbliver lukket land for fans. 

- Vi har ellers et test-setup klar. Vi kunne sørge for, at alle blev testet, indvendte han.

- Vi har styr på hele tilskuerrejsen, og vi kunne justere det alt efter myndighedernes anbefalinger, hvad end det handlede om at sørge for flere kvadratmeter per tilskuer, brug af mundbind, eller hvad kravene måtte være.

Læs mere om Thomsens syn på muligheden for tilskuere her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus