Video : Tipsbladet
Superliga

Osorio: Fokus på kultur, sprog og intensitet

FC Midtjyllands Dario Osorio har sit at se til med tilvænningen i klubben, som han har været i det seneste halve år.

FC Midtjylland hentede i slutningen af sommerens transfervindue den chilenske offensivspiller Dario Osorio til klubben for omkring 37 millioner kroner. For de penge fik midtjyderne en dengang 19-årig gut, der skulle vænne sig til en del.

Det fortæller han om i et interview på FCM's hjemmeside.

- Det har været virkelig intenst, og jeg har arbejdet hårdt på at blive vant til kulturen og sproget, samtidig med at vi har spillet en masse kampe, men jeg har det godt, fortæller Osorio og fortsætter om, hvad der har været anderledes.

- Ligaen er mere taktisk, intens og aggressiv. I Danmark er det vigtigt, at man kan arbejde defensivt, ligesom dødbolde betyder en del, lyder det fra ham, og han peger på, at han muligvis har nogle begrænsninger med holdkammeraterne grundet sprogbarriere, men han føler, at alle hjælper hinanden og arbejder sammen.

Det er blevet til fire mål i 11 kampe for Osorio indtil videre, og han slår fast, at han har i sinde at fortsætte.

- Selvfølgelig vil det være rart at score og være afgørende, men det vigtigste er, at holdet fortsætter med det, vi har gang i. Vi tager det skridt for skridt. Vi skal ikke tro, vi allerede er der, fortæller Dario Osorio.

Endelig fastslår han, at de er nødt til at blive ved med at fokusere på hver eneste kamp - og på den måde vil de komme tættere på målet om mesterskab og europæisk fodbold.