• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Overblik: Sådan har VAR ramt Superliga-holdene

Foto: Getty Images

VAR har været rimelig debateret i denne sæson, men hvilken indflydelse har teknologien egentlig haft på vores egen Superliga?

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Forud for denne sæson blev VAR indført i Superligaen, og der går nærmest ikke en runde uden at den nye teknologi bliver heftigt kritiseret.

VAR der straffe? VAR der hånd på bolden? VAR der offside? Spilstop efter spilstop og en evig diskussion om, hvorvidt pauserne i spillet bliver for mange.

Men hvordan har VAR egentlig påvirket holdene i den danske Superliga? Hvor mange kendelser er blevet ændret, og hvilke hold sker det for?

Det har Superstats.dk, der leverer statistik over Superligaen, lavet en oversigt over efter 28 spillerunder, og Tipsbladet.dk udlægger teksten her. Opgørelsen fortæller, hvornår VAR har godkendt et mål, anulleret et mål, givet straffe, eller ikke givet straffe, rødt eller ikke rødt samt ændret et gult til et rødt. Alle andre ændringer falder ind under "andet".

OB
Hvis fynboerne ikke har lagt mærke til den nye teknologi, så kan man ikke bebrejde dem. Kun én gang har VAR ændret en kendelse for dem. Det gav dem et straffespark. 

FCN
I Farum har man oplevet, at VAR brød ind tre gange - alle i deres favør. Således har de fået godkendt et mål, mens de har fået tildelt to straffespark efter VAR-gennemgang.

Vejle
Oprykkerne fra Vejle har generelt haft en god oplevelse med VAR, som to gange har godkendt en scoring, mens to kendelser går ind under "andet".

Lyngby
De kongeblå kæmper en brav kamp for at undgå nedrykning, og her har man også oplevet, at VAR har grebet ind fire gange. Det må generelt have været en god oplevelse, da det blevet til et enkelt godkendt mål, to straffespark, men også en omstødelse af et gult kort til rødt.

Randers FC
Kronjyderne har ligeledes været involveret i fire VAR-kendelser på egen krop, og det har heller ikke været så skidt. To gange har videoteknologien godkendt et mål, mens de både har fået tildelt et straffe og annulleret et straffespark.

AGF
Aarhusianerne har været involveret i et par hidsige kampe, hvor VAR har taget meget af opmærksomheden. Hvem husker ikke en kamp i Parken, hvor AGF'erne følte sig voldsomt bortdømt af VAR. Fem gange har de selv mærket VAR's indflydelse, men generelt har det været positivt. Det er blevet til en enkelt godkendt scoring, to tilkendte straffespark, et annulleret straffespark og en omstødelse af et gult kort til rødt.

Brøndby
På den københavnske Vestegn har man også mødt VAR fem gange i denne sæson. Det er blevet til en enkelt godkendt scoring og en annulleret af slagsen. Til gengæld har de haft stor held med at få straffespark, og ikke mindre end tre gange er sådanne blevet givet på baggrund af en VAR-gennemgang.

AC Horsens
Nedrykkerne fra AC Horsens kan se frem til en sæson uden videogennemgang af tvivlstilfælde, efter de fredag rykkede ud af Superligaen. Det har været en blandet oplevelse. Seks gange er de blevet kigget igennem af VAR, der har tilkendt dem et enkelt mål og taget et enkelt fra dem. To gange har de fået tildelt et straffespark, mens de to gange har fået omstødt et gult kort til et rødt.

SønderjyskE
I Haderslev har de også haft deres kampe med VAR, og ligesom AC Horsens har VAR kigget kendelser efter i sømmene seks gange. En scoring er blevet godkendt, mens to er blevet annulleret. To gange har de fået tilkendt et straffespark, mens VAR har afvist et straffespark en enkelt gang.

AaB
I top tre finder vi AaB, der har haft VAR inde over syv gange, og her er man nok lidt træt af teknologien. Én gang har de fået godkendt et mål, mens VAR har afvist to scoringer. To gange har de fået tilkendt et straffespark, mens de én gang har fået afvist et. Derudover har de fået omstødt et gult kort til et rødt en enkelt gang.

FCM
Herning-klubben er tæt på at forsvare deres mesterskab, og det sker efter VAR har brudt ind otte gange. Én scoring er blevet godkendt, mens to er blevet annulleret. Tre gange har dommeren fløjtet straffespark efter et VAR-tjek, mens to straffesparks-kendelser er blevet afvist. 

FCK
Helt i toppen finder vi FC København, der har mærket VAR's - næsten - altseende øjne ikke mindre end ti gange. Det er blevet til tre godkendte scoringer, mens de har fået annulleret to mål. Hele fire straffespark er blevet tildelt efter gennemgang, mens der ikke er trukket nogle tilbage. Til gengæld fik de mod FC Nordsjælland et gult kort til Nicolai Boilesen omstødt til et korrekt rødt kort.

Bemærk, at oversigten ikke tager højde for, hvordan VAR-kendelserne har påvirket kampene. Et hold kan således godt have fået tilkendt et straffespark, men efterfølgende brænde det, ligesom en godkendt scoring ikke betyder, at man fik point fra kampene.

Det er udelukkende, hvor mange kendelser, VAR har ændret. 

Du kan se en tabeloversigt over, hvordan de enkelte hold er blevet påvirket af VAR på Superstats.dk

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020