• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

- Vi var enige om, at det skulle være en dansker

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjyllands Claus Steinlein fortæller, at kun Thomas Thomasberg var på listen af danske navne, og at man havde besluttet sig for at vælge en dansk træner.

Af Kenneth Jensen

Thomas Thomasberg er - igen - træner i FC Midtjylland.

Selv om der har været rygter om, at Per-Kristian Høgmo og Eirik Horneland sammen skulle sætte sig i FCM som henholdsvis manager og førsteholdstræner, men ifølge norsk TV 2 sagde de to "nej tak" til tilbuddet.

Claus Steinlein havde en noget andet udlægning af FC Midtjyllands trænerinteresse.

I hvert fald sagde den administrerende direktør torsdag, at det var Thomas Thomasberg, da man først besluttede sig for, at det skulle være en dansk træner.

- Vi har kørt samme proces som sidst og set på, hvad vi er lykkedes med. Som jeg også sagde for en uge siden, var det vigtigt at tage med i overvejelserne, hvordan kulturen skulle være. Ret hurtigt blev vi klar over, at vi skulle have en fra Skandinavien.

- Da vi havde undersøgt mulighederne i sportsudvalgtet - i denne omgang Kristian Bak, Ove P., Svend, mig og et par fra bestyrelsen - var vi enige om, at det skulle være en dansker. Det skulle være en, der kunne give tryghed og være det sikre valg og som ved, hvad det går ud på. Så var valget meget, meget let.

- Da vi vidste, at vi ville have en dansker, var der kun ét navn på listen. Han var på listen sidst, og han var på listen denne gang. Thomas Thomasberg, som er det perfekte valg i forhold til, hvor FC Midtjylland er som klub, og hvor vi skal hen, sagde Claus Steinlein på pressemødet.

Om FCM så besluttede sig for en dansker, efter de to nordmænd havde sagt nej, melder historien - endnu - ikke noget om.

Thomas Thomasbergs afløser i Randers FC bliver assistenten Rasmus Bertelsen.