AGF stjæler sejren fra Brøndby til allersidst

Patrick Mortensen udlignede i tillægstiden, da de trætte aarhusianere fik 2-2 hjemme mod Brøndby.

Brøndby snublede søndag i Superligaens guldstrid.

Rækkens tophold var ellers på vej mod en sejr i Aarhus, men i tillægstiden udlignede AGF-bomberen Patrick Mortensen til 2-2, da han udnyttede pokalhelten Gift Links' oplæg.

Brøndby havde ellers gode vilkår i den på papiret vanskelige udekamp, for den blev spillet under tre døgn efter AGF's opslidende pokalsemifinale.

AGF-træner Uwe Rösler stod nemlig med flere mandskabsmæssige hovedpiner. Træthed, skader og karantæner var et forstyrrende element for tyskeren, og særligt i bagkæden måtte han finde kreativiteten frem.

For første gang i sæsonen var Frederik Tingager ikke i startopstillingen. Venstrebackerne Eric Kahl og Gift Links startede begge inde, men pudsigt nok var det den omskolede offensivspiller Tobias Bach, der startede på positionen.

I tillæg til spillerkabalen fik Rösler kortvarigt noget mere at tænke på, for efter mindre end fem minutters spil kom AGF bagud. Normalt er aarhusianerne stærke på dødbolde, men Daniel Wass fik nemt lov til at stange bolden i mål efter et hjørnespark.

To minutter senere burde Wass have øget til 2-0, men brændte en stor chance. Dernæst smed han bolden væk på midten af banen, og så kunne AGF udligne på et veludført kontraangreb.

Til sidst spillede Janni Serra nordmanden Magnus Knudsen fri, og han scorede sikkert.

Flere andre gange var Brøndby-sjusk med til at sætte AGF's kontramaskine i gang før pausen, men hjemmeholdet forsømte at udnytte mulighederne.

Efter 42 minutters spil burde Brøndby have taget føringen igen, men efterårstopscorer Nicolai Vallys tordnede bolden over mål på en stor chance i feltet. Han har stadig ikke scoret efter vinterpausen.

AGF'erne kom egentlig bedst ud til anden halvleg, men det blev alligevel Brøndby, som tog føringen ti minutter efter sidebyttet ved Sean Klaiber.

Bolden hoppede uden for feltet, og backen fra Surinam halvflugtede den over i det lange hjørne. To uger tidligere blev han også matchvinder mod FCK i Parken.

Målet gjorde intet godt for kampen. Tempoet faldt, og der var langt mellem antydningen af en målchance.

AGF manglede den nødvendige energi til at sætte et pres ind, men da Brøndby spillede for henholdende til at lukke opgøret før sidste fløjt, levede opgøret alligevel ind i tillægstiden.

Her skulle der blot et enkelt fladt indlæg og noget angriberinstinkt til at sikre en på det tidspunkt uventet udligning til 2-2. Dermed har Brøndby nu tabt point to kampe i træk i guldræset.