• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

PC kaldte ham sit dårligste køb: Klubskifte lurer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Christiansen har kaldte ham sit dårligste indkøb i AGF. Siden er det gået meget godt for marokkaner.

Af Ole Hoffskov

Man kan ikke ramme rigtigt hver gang, og det gælder også, når man er sportsdirektør i en storklub i Danmark. Peter Christiansen er ikke i tvivl om, hvem der var hans største smutter, da han var sportsdirektør i AGF. 

Angriberen Ryan Mmaee.

Marokkaneren kom til AGF fra Standard Liege på en lejeaftale i 2018, men han spillede kun 12 kampe i løbet af det år, han tilbragte i Danmark. Når "PC", der nu er sportsdirektør i FC København, tænker tilbage på Ryan Mmaee, har han ikke meget pænt at sige om ham.

I et interivew med TV3 Sport i maj 2021 kaldte han angriberen for sit dårligste indkøb i AGF.

- Det, jeg er mindst stolt af, er i hvert fald Ryan Mmaee, fordi han passede overhovedet ikke ind i AGF - der, hvor vi var, og det, vi gerne ville. Han satte sig selv over holdet, opførte sig mærkeligt, lyttede ikke til træneren, gad ikke træne, ville ikke træne med U19. Kørte rundt i byen og kørte over for det ene og det andet lys. Det var bare et helt galt match, lød det fra Peter Christensen.

Siden afskeden i AGF har Ryan Mmaee gjort det glimrende for AEL Limassol på Cypern og aktuelt Ferencvaros i Ungarn. I sidste sæson scorede han 19 mål og 11 assists i 37 kampe for sidstnævnte.

Derfor er den 24-årige angriber også attraktiv for andre klubber, og ifølge Foot Mercato viser Saint-Etienne stor interesse for Mmaee. Klubben rykkede i sidste sæson ud fra Frankrigs bedste række, men jagter en hurtig tilbagevenden til Ligue 1. Saint-Etienne og Ferencvaros forhandler angiveligt om den tidligere AGF'er.

Tidligere har også Celtic været meldt interesseret i Ryan Mmaee.