• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

"PC" om stjernes attitude: Har ledt efter balancen

Foto: Getty Images

Khouma Babacar har kæmpet en smule med at finde den rette attitude i FC København. Sådan lyder det nu fra mestrenes sportsdirektør, Peter Christiansen, der dog primært vil måle senegaleseren på hans antal af mål og assister.

Af Lars Gram-Hanssen

Det var en spiller med en masse Serie A-mål på CV'et, som FC København sikrede sig i januar, da løverne hentede Khouma Babacar.

Den senegalesiske angriber har dog ikke taget Superligaen med storm i foråret, hvor han også er blevet kritiseret for sin attitude. Og Peter Christiansen erkender da også, at Khouma Babacar har kæmpet lidt med at finde den rette attitude i sin første tid i FC København.

- Jeg tror helt sikkert, at man både skal forstå, hvor man er, og hvad det er for en situation, man kan bringe sig selv i, når man har attitude. Det kan være forskellig slags attitude. Der er også nogle, der har en underspillet attitude. Det kan også være et problem i en klub som FC København. Men det er klart, at du skal også respektere dine holdkammerater og dine omgivelser, i forhold til dit udtryk. Og den balance har han nok ledt en lille smule efter, lød det således torsdag fra Peter Christiansen, da FC København havde første træningsdag efter sommerferien.

- Men jeg tror, at hvis du spørger hans holdkammerater og hvis du spørger trænerstaben, så er der ingen... jeg tror mere, det er på den appearance og det udtryk, der kommer. Men vi har ikke nogle problemer med det i dagligdagen som sådan. Men det er klart, jeg kan også godt forstå, når I siger det, når han gestikulerer, og der er mangel på jubel... det er bare sådan, han er.

Peter Christiansen tror dog også, at Khouma Babacar selv har tænkt sig over sin egen tilgang.

- Det er ikke fordi, at han ikke er glad for at score et mål. Men der er selvfølgelig noget der. Men der har hver spiller sin stil. Jeg tror nogle gange, at man kan gøre det lettere for sig selv ved måske også at gøre sig nogle tanker om 'hvad er mest gavnligt for mig selv i den henseende?' Og det tror jeg helt sikkert også, at han har gjort.

Khouma Babacar er blevet kritiseret for ikke at løbe nok, og ikke fremstå energisk nok inde på banen? Er det et problem?

- Nej, jeg vil ikke stå og snakke om, hvem der er energiske, og hvem der ikke er. Jeg skal måle ham på, hvad han laver, når han er inde på banen. Og det er en del af det. Det er det arbejde, vi forventer. Men også målene, for en angriber. Og de assister, han laver. Og der kan man sige, målt på mål per minutter på banen er han jo bedre end det snit, i forhold til involvering i mål, som vi så inden han kom. På det barometer har han jo reelt set leveret fint.

Sportsdirektøren er dog enig i præmissen om, at FC Københavns angribere ikke ramte det forventede niveau i foråret.

- Nej nej, men det er også der, hvor jeg siger, at vi også har ledt efter både spillestil og den spiller, som kontinuerligt laver målene. Man kan sige, vi havde Jonas Wind, og da vi modigt også sagde farvel til ham, med det vi havde foran os, så gik vi også lidt bredere ud og tog flere emner, for at være sikre på, at vi havde en spiller, der kunne ramme niveauet på et eller andet tidspunkt, lyder det således fra Peter Christiansen. 

- Og der må man bare sige, både i forhold til spillestil, men også i forhold til de enkelte spillere, der har det ikke siddet lige i skabet. Men det er klart, jo længere tid, man er der, jo bedre bliver relationerne. Og jo tydeligere spillestilen bliver, jo nemmere bliver det også for individet at præstere. Og det tror jeg også, at vi vil komme til at se.

FC København indleder den kommende Superliga-sæson med en hjemmekamp mod AC Horsens, der gæster Parken søndag den 17. juli.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.