• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

“PC” prøvede at hente Mathew Ryan for ni år siden

Foto: FC København

Den nuværende FC København-boss prøvede også at hente Mathew Ryan i 2013 - dog uden held.

Af Victor Risager

Anden gang er lykkens gang. I hvert fald, når det kommer til Peter Christiansens forsøg på at hente målmanden Mathew Ryan.

FC København kunne således tirsdag præsentere den australske landsholdskeeper som ny mand hos Løverne, men det er altså ikke første gang, at “PC” har forsøgt at hente keeperen. Tilbage i 2013 var Peter Christiansen sportsdirektør i Randers FC, og her forsøgte han angiveligt at hente den dengang 20-årige Mathew Ryan fra Central Coast Mariners til det kronjyske.

Det skrev flere australske medier dengang, og over for Tipsbladet bekræfter den nyslåede FC København-spiller, at det var mere end bare rygter. 

- “PC” prøvede også at hente mig, da jeg forlod Australien, og dengang var han i Randers. Men jeg valgte at tage til Club Brugge i stedet, fortæller Mathew Ryan.

Trods afvisningen i 2013 har Peter Christiansen imidlertid husket den australske keeper, og straks efter Kamil Grabaras skade for små to uger siden blev der lagt tråd ud.

- Nogle dage efter Kamil blev skadet, hørte jeg om interessen. Jeg fik et opkald fra min agent tidligt, efter at han havde snakket med “PC”.

- Jeg tror, at “PC” kontaktede Mikkel med det samme, da Kamil Grabara blev skadet, og han fortalte os om situationen, og jeg var straks interesseret. Jeg vil altid spille, og jeg har ikke spillet det seneste halvandet år [i Arsenal og Real Sociedad], så jeg var klar, og nu, to uger senere, er jeg her, og jeg er bare glad for at være her. Jeg ser frem til udfordringerne, vi står foran, lyder det fra keeperen. 

Mathew Ryan kender flere andre australiere, der har været eller er i dansk fodbold - heriblandt den tidligere AGF’er Mustafa Amini samt Andrew Clark, der nu er  Head of High Performance and Sports Science i FC København.

Han har også talt med et par, der kender dansk fodbold. Det gælder blandt andet Brøndbys målmandstræner, Casper Ankergren, som han kender fra deres fælles tid i Brighton & Hove Albion.

- Jeg ville sige hans navn, men fordi han er fra Brøndby, har jeg ikke gjort det, men jeg talte også med ham, griner Mat Ryan og tilføjer:

- Men Casper er en god ven og vi havde mange år sammen i Brighton, så han var en, jeg har talt med. Han er en god fyr, og han holdt det mellem os. 

Mathew Ryan, 29 år, skal i første omgang kæmpe med Karl-Johan Johnsson om pladsen i FC Københavns mål. Når Kamil Grabara så vender tilbage fra sin skade om nogle uger, vil der være yderligere kamp om pladsen. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.