• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Rasmus Henriksen

Pensioneret Brøndby-spiller: Derbyet efter min fars død glemmer jeg aldrig

Foto: Lars Ronbog / Getty Images

I et åbenhjertigt interview fortæller Jonas Kamper om, hvordan det var at spille et derby kort tid efter, at hans far var død i en trafikulykke.

Af Rasmus Henriksen

Det er ufatteligt hårdt at miste et familiemedlem. Det kan den nu pensioneret Superliga-spiller Jonas Kamper tale med om.

I dag er han ansat som key account manager i fodboldklubben Randers. Karrieren begyndte for mange år siden i Brøndby, hvor han fik sit gennembrud som senior.

Læs også:Stort overblik: Brøndby giver klart flest Superliga-minutter til udlændinge

I et længere interview med 3Point fortæller han ærligt, hvordan særligt en kamp for Brøndby var helt speciel.

Omstændighederne omkring den var helt særlige. Kamper havde nemlig mistet sin far i en trafikullykke i 2004 den 4. september, og den 19. september startede han inde mod FCK.

Læs også:Brøndby-direktør om nye millioner: Fan-tribunen er en vigtig prioritet

– Jeg kan huske min nok sværeste tid både som spiller og menneske. Den første kamp efter jeg mistede min far i en trafikulykke. Det var mod FCK inde i parken, hvor vi vandt 3-1. Min familie – som jeg vil beskrive som en kernefamilie – vi fik revet hele vores fundament væk, da han gik bort. Den forståelse, omsorg og så videre jeg fik fra holdkammerater, Michael Laudrup, John Faxe og hele klubben betød virkelig meget. Og den kamp glemmer jeg aldrig, hverken tiden før og efter. Det har printet sig ind i mit hjerte og var meget, meget specielt. Og at vi så også vandt det derby. Min familie havde altid taget turen fra Falster for at se mine kampe, og at min far så ikke var der fysisk… jeg følte en kæmpe tilstedeværelse fra ham via den støtte, som jeg fik i den periode. Og det vil jeg evigt være taknemmelig for. Det var på alle mulige måder en kæmpe kamp for mig. Det var første gang efter min fars død at jeg kunne glemme alt det lort, som jeg stod i og bare spille i 90 minutter. Det var fantastisk, siger han til 3Point.

Læs også:BIF indkalder til ekstraordinær generalforsamling og udskyder aktieemission

Læs også:Solbakken efter derby-nederlag: Der er ingen krise

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: 3-5-2 pynter i Brøndby

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.