• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

Pep Biel er Efterårets Profil

Foto: Getty Images

FC Københavns spanier vandt Tipsbladets traditionsrige kåring foran Erik Sviatchenko og Mikael Uhre.

Af Sebastian Stanbury

De to første sæsoner i Danmark var vanskelige, men i sit tredje år som Superliga-spiller har Pep Biel fået et gennembrud. Og nu er FCK'eren blevet kåret til Efterårets Profil af Superligaens trænere.

- Jeg er glad, men jeg er ligeglad med den slags ting. Jeg går op i holdet. Den her er til hele holdet, siger Pep Biel til Tipsbladet.

Den spanske offensivspiller har aldrig tidligere fået point i Tipsbladets profilkåringer, inden han denne gang endte øverst på listen. Pep Biel fik 32 point og henviste FCM'eren Erik Sviatchenko (27 point) og Brøndbys Mikael Uhre (26 point) til anden- og tredjepladsen.

Pep Biel fik stemmer fra 10 ud af 12 trænere i afstemningen. Hans egen træner, Jess Thorup, måtte ikke stemmer på ham, så Peter Sørensen i Vejle var den eneste, der fravalgte Biel.

To trænere, Niels Frederiksen og Lars Friis, gav Pep Biel de maksimale fem point.

- Pep Biel har været den vigtigste offensive kreatør på FCK-holdet. Han er visionær i spillet og har et overlegent teknisk niveau. Derfor kan han både gøre tingene selv, men også sætte medspillerne i scene, siger Brøndby-træneren.

- Pep Biel har været en vigtig del af det offensive spil i FC København. Han læser spillet godt og dropper ofte ned i de lommer, som modstanderen åbner. Han har et godt blik for spillet, han sætter sine medspillere omkring sig godt op, og han er en dygtig afslutter fra distancen. Han har også en god leveringsfod på standardsituationer, siger Lars Friis fra Viborg.

Ingen klubber har så ofte vundet en af Tipsbladets profilkåringer som FC København. Pep Biel er den 15. vinder fra hovedstadsklubben. Senest før ham var Robert Skov, der blev Forårets Profil i 2019.

Du kan læse et interview med Pep Biel i fredagens Tipsbladet. I Tipsbladet fredag får du også det store overblik over, hvordan de 12 Superliga-trænere har stemt, og du kan se vores bud på Efterårets Hold.

Du køber bladet sammen med Ekstra Bladet hver fredag.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020