Video : Tipsbladet
Superliga

Peter Ankersen stopper i FC København

Peter Ankersen forlader FC København til sommer, når hans kontrakt med de danske mestre udløber. Det kan Tipsbladet afsløre.

En æra på otte år er snart forbi.

FC København og profilen Peter Ankersen går hver til sit, når kontrakten udløber denne sommer.

Det kan Tipsbladet afsløre.

Tipsbladet har kontaktet Peter Ankersen, som bekræfter, at han er gået ind i de sidste tre måneder som spiller i FC København.

- Det er korrekt. Klubben har besluttet, at vi ikke skal fortsætte samarbejdet efter denne sæson, og det må jeg bare acceptere, selv om jeg da gerne havde set, at jeg skulle være fortsat i FC København. Det har jeg heller ikke lagt skjul på tidligere, siger Peter Ankersen og tilføjer:

- Jeg føler jo, at jeg har en masse at bidrage med som FCK-spiller, og at jeg qua min erfaring og betydning for klubben kunne hjælpe holdet både på og uden for banen, og det er ingen hemmelighed, at jeg var villig til at gå ned i løn, for at vi skulle forlænge kontrakten, men det har FC København ikke ønsket, lyder det fra Peter Ankersen, som har fået beskeden fra klubben i påsken.

33-årige Peter Ankersen brød igennem lydmuren i FC København helt tilbage i 2015, hvor klubben hentede den tidligere Superliga-stjerne i RB Salzburg på en lejeaftale, og der var ingen tvivl om, at man havde ramt et virkelig godt match.

Derfor købte løverne esbjergenseren fri året efter, og han var en vigtig brik på holdet, der i den periode var altdominerende i Danmark med tre mesterskaber og to gange 'The Double' i træk. 

Efter mesterskabet i 2019 solgte FC København højrebacken til Serie A og Genoa, hvor han var i én sæson, inden han igen vendte hjem til Parken på den nuværende aftale.

Her er det igen blevet til mesterskaber i de seneste to sæsoner i træk og en enkelt pokaltriumf i sidste sæson. 

Vil slutte med guld
I denne sæson har Peter Ankersen mestendels fået spilletid i de store Champions League-kampe, der sensationelt førte klubben til ottendedelsfinalerne i verdens største klubturnering, mens det har haltet med spilletid i Superligaen.

- Selvfølgelig er der en masse følelser forbundet med afskeden i en klub, der betyder så utroligt meget for mig, og som jeg har oplevet så mange opture med. FC København er min klub. Det vil den altid være, og jeg kunne godt se mig selv komme tilbage i en anden funktion, når min karriere er forbi, men det er der heldigvis lang tid til, forklarer Peter Ankersen og fortsætter: 

- Lige nu handler alt bare om, at vi skal sikre det tredje mesterskab i træk, og det er dér, alt mit fokus er. Jeg vil gøre alt for igen at se vores fantastiske fans fejre guld i Parken en sidste gang med mig som FC København-spiller. 

Medmindre FC København ender i play off-kampe, er der dermed maksimalt kun 10 kampe tilbage, hvor Peter Ankersen kan få spilletid i klubben, som han optrådt 275 gange for.

Et af de mest velkendte ansigter i omklædningsrummet siger farvel.