Superliga

Peter Madsen stopper - og revser Brøndby

Den tidligere Superliga-profil er færdig med fodbold. Han har længe overvejet at stoppe - og han kan ikke kende Brøndby mere.

Peter Madsen er færdig med topfodbold.

Den tidligere Brøndby-spiller fortæller i et stort interview med Berlingske, at han stopper karrieren efter at hans kontrakt med Brøndby og lejeaftale med Lyngby er udløbet. Peter Madsen har længe overvejet beslutningen.

- Jeg har måske nok haft talentet til topfodbold, men jeg har aldrig følt mig hjemme i den verden. Forstå mig ret. Jeg har haft fantastiske oplevelser med fodbold, men det kan være en frygtelig hård og umenneskelig verden. Jeg begyndte allerede tidligt at overveje at lave noget andet end spille fodbold. Det er jo tanker, man ikke må have som fodboldspiller, men dem havde jeg. Jeg har nok altid været lidt udenfor på den måde, fortæller Peter Madsen til Berlingske.

I samme interview retter han en bredside mod sin tidligere klub. Han fortæller, at han altid har haft Brøndby som hjerteklub, men at han ikke kommer i klubben længere. Han kan ikke genkende Brøndby IF. De ændrede følelser for Brøndby begyndte, da han i 2007 kom tilbage til klubben efter sit ophold i udlandet.

- Jeg indrømmer, jeg manglede kampform og var ikke på mit topniveau, da jeg vendte tilbage til Brøndby, men jeg var klar til at kæmpe for klubben og bedre tider, men det var som om, den der følelse blev ædt op. Års dårlige resultater og omtale, fyringer og nedtur har lagt en sort sky hen over Brøndby Stadion, og jeg ved ikke, hvordan den nogensinde skal komme væk igen. Det er noget, jeg har talt med andre Brøndby-spillere om. Enhver motivation og gejst bliver ædt op, fordi folk er bange og fastlåste, lyder det fra Peter Madsen.

Den 34-årige Peter Madsen nåede i karrieren at spille 13 landskampe, der blandt andet bød på et hattrick i et opgør mod Polen. På klubplan har han spillet for Roskilde, Brøndby, Wolfsburg, Köln, Southampton og senest Lyngby. Den  tidligere landsholdsspiller har altså besluttet at kvitte topfodbold. Han vil i stedet uddanne sig til jurist.