• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

Peter Schmeichel: Jeg har ikke besluttet det

Foto: Getty Images

Hvorfor er det sporten, som skal tage ansvaret? spørger den danske målmandslegende i interview om VM i Qatar.

Af /ritzau/

Den tidligere målmand for Manchester United og det danske landshold Peter Schmeichel vil helst ikke blande sig i debatten om arbejderes forhold i VM-værtslandet Qatar.

Det siger han i et interview med den svenske Fotbollskanalen i Qatar.

- Det vil jeg ikke blande mig i, siger den danske legende.

- Vi har arrangeret fodboldturneringer over hele verden. Det skal handle om fodbold. Der findes mange, mange forskellige niveauer i den her debat, som aldrig bliver drøftet, men når det gælder fodbold, så bliver det altid taget op. Det synes jeg, at vi burde afholde os fra, siger Schmeichel.

Han er sammen med en række andre af sportens koryfæer inviteret til ørkenstaten i anledning af, at VM begynder om et år.

Siden Qatar fik tildelt værtskabet for 11 år siden, har der været hård kritik af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) beslutning.

Samtidig har der været flere rapporter om overtrædelse af menneskerettigheder i Qatar og dårlige forhold for de tusindvis af migrantarbejdere, der befinder sig i landet.

Ifølge menneskerettighedsgruppen Amnesty International er tusindvis af arbejdere døde i landet, efter at Qatar fik tildelt værtskabet i 2010. Det vides dog ikke, præcis hvor mange der har relation til VM.

- Jeg har ikke taget beslutningen om, at VM skal holdes i USA, Canada og Mexico om fire år. I Qatar nu, i Rusland eller i Brasilien. Det her er fodboldturneringer. Al politik og andre ting må komme en anden gang, siger Schmeichel.

- Hvorfor er det sporten, som skal tage ansvaret? Hvorfor er det ikke politikerne? Det er de jo valgt til, siger han til Fotbollskanalen.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020