• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

PL får flere danske TV-millioner end Superligaen

Foto: Getty Images

Premier League har nu overhalet Superligaen og indkasserer flere TV-penge fra Danmark.

Af Ole Hoffskov

For første gang nogensinde scorer Premier League flere TV-penge fra Danmark end den hjemlige Superliga. Det skriver Ekstra Bladet i torsdagens papirudgave. 

NENT Group har sikret sig Premier League-rettighederne i Danmark, Norge, Sverige og Finland til en svimlende sum af 17,3 milliarder kroner frem til 2028. En udregning fra Divisionsforeningen viser, at der betales 617 millioner kroner om året for Premier League-rettighederne i Danmark.

Til sammenligning er prisen på Superligaen 447 millioner kroner årligt frem til 2024, hvor den nuværende aftale udløber. I Danmark er det NENT Group og Discovery Networks, der har rettighederne til Danmarks bedste fodboldrække. 

Dermed sendes der flere danske TV-penge ud af landet end, der bliver i Danmark, og det bekymrer Divisionsforeningen, der også noterer sig, at det kan gå samme vej med Champions League.

- Det er fuldstændig uforståeligt, at myndighederne favoriserer multinationale selskaber frem for danske selskaber. Der er ingen regler, når rettighederne bliver solgt for Premier League og Champions League, mens vi er underlagt en række restriktioner. Konkurrencen foregår på ulige vilkår, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Ekstra Bladet.

Divisionsforeningen må tidligst sælge rettighederne til Superligaen fra 1. januar 2023. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.