• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

PL i dialog med Superliga-klub: Pris over 75 mio

Foto: Getty Images

Hans danske klub har ikke lyst til at sælge, men flere navngivne Premier League-klubber byder sig til i spillet om en af rækkens største midtbaneprofiler.

Af Troels Bager Thøgersen

Ved indgangen til august er varelageret i Superligaen fortsat godt fyldt op, selvom Hákon Haraldsson, Yann Aurel Bisseck, Mads Hermansen og Yankuba Minteh er blevet solgt for store millionbeløb.

I FC Nordsjælland er Ernest Nuamah et omvandrende argument for at købe ind i Superligaen, trods et par brændte straffespark er Gustav Isaksen stadig eftertragtet i en lang række udenlandske klubber, og FC København kan snildt sælge Kamil Grabara eller Elias Jelert, hvis man vælger at gå den vej.

Men i FC Midtjylland er der også interesse for en af klubbens profiler, der set fra FCM-ledelsens kontorer kommer et par transfervinduer for tidligt, nemlig på midtbane-oprydderen og boldfordeleren Emiliano Martínez.

Midtbanespilleren fra Uruguay begyndte at vække interesse, da han sidste efterår spillede Europa League-kampe med FC Midtjylland og var med i den berømte storsejr over Lazio, der også fortsat gør Gustav Isaksen til et interessant navn i Serie A.

FCM skyndte sig at veksle lejeaftalen med Red Bull Bragantino til en permanent transfer, og denne sommer har der allerede været berettet om transfer-interesse for midtbanespilleren.

I juni spillede Martínez for første gang for Uruguays A-landshold, der har fået argentinske Marcelo Bielsa som træner, og han gav FCM-spilleren i alt 114 minutter mod Nicaragua og Cuba.

Det har ikke mindsket interessen for Martínez.

Allerede før FC Midtjyllands afsluttende Europa-kvalifikationskamp mod Viborg FF i juni var der interesse fra Everton.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har mindst to klubber til fra Premier League spurgt ind til, hvad en transfer ville kræve, og der skal være tale om interesse fra Conference League-vinderen West Ham, der fik ny sportsdirektør i sidste måned og nu kaster nettet bredt ud efter at have solgt Declan Rice til Arsenal.

Også Premier League-oprykkeren Luton skal se i retning af Superligaen.

Der er dog ikke tale om konkrete tilbud her og nu, og planen for FC Midtjylland med det pengestærke bagland er ikke at sælge forud for en sæson med store ambitioner i Superligaen og i Conference League. 

At sige farvel til Martínez er absolut ikke noget hedt ønske for FC Midtjylland, der kun købte sydamerikaneren fri for syv måneder siden og har planlagt med en sæson med Martínez som dække for en ellers offensivt indstillet midtbane.

Midtjyderne skal ifølge Tipsbladets oplysninger kræve mindst samme økonomiske kompensation, som da Raphael Onyedika røg til Club Brugge for et år siden for knap 75 millioner kroner plus klausuler.

Et scenarie a la netop Onyedika kan opstå igen omkring Martínez, hvis en udenlandsk klub, eksempelvis en af de nævnte fra Premier League, henne i slutningen af transfervinduet af den ene eller anden årsag mangler en central midtbanespiller og tilbyder FC Midtjylland så mange penge, at man ligesom med Onyedika føler sig nødsaget til at sige ja.

I det tilfælde har midtjyderne linet mulige erstatninger op, ligesom man havde forberedt sig på at hente Emiliano Martínez fra Red Bulls klub i Brasiliens bedste række, hvis Onyedika røg.

Martínez blev hyret fra Montevideo-klubben Nacional i 2021 og var en spiller, der var forhåbninger til i Red Bull, men som røg ind i alvorlige skadesproblemer med en betændt akillessene og dermed endte med at være tilgængelig for FC Midtjylland på transfermarkedet.