Video : Tipsbladet
Superliga

- Planen er at komme hjem til FC Midtjylland

August Priske er aktuelt udlejet fra FC Midtjylland til FC Eindhoven, men planen er at komme hjem til Heden og give den gas til sommer.

FC Midtjylland råder over flere stærke angribere i Cho Gue-sung, Franculino og Ola Brynhildsen, og til sommer kommer Thomas Thomasberg til at råde over endnu en.

I øjeblikket er August Priske, 20 år, udlejet fra “ulvene” til FC Eindhoven i den næstbedste hollandske række, men planen er, at han til sommer skal tilbage til FC Midtjylland for at kæmpe for en plads i førsteholdstruppen.

Det fortæller den unge dansker i et interview med Tipsbladet.

- Planen er helt klart at komme hjem til Midtjylland, og så er det i mine egne hænder derfra. Det handler bare om at gøre det så godt som muligt og arbejde hårdt, og så skal det nok komme, siger August Priske.

Blev der lagt en plan, da du blev udlejet før sæsonen?

- Ja, jeg synes, der blev lagt en temmelig klar plan. Det er jo fodbold, så alt kan ske, men jeg synes som udgangspunkt, at der var en klar og tydelig plan om, at jeg skulle herned og udvikle mig så meget som muligt, og så skal jeg hjem igen og forhåbentlig gøre det godt fra sommer.

Er du i dialog med FC Midtjylland, mens du er udlejet?

- Jeg synes egentlig, at jeg snakker med dem rimelig ofte. Det er klart, at de ikke ringer hver tredje dag, fordi jeg skal også have min tid og ro til at gøre mine egne ting og fokusere på min sæson hernede. Men vi snakker nogle gange om, hvordan det går, og hvad jeg eventuelt gør godt eller skal udvikle mig mere på.

Artiklen fortsætter efter billedet..

August Priske i aktion for FC Eindhoven. Foto: Alamy

Vild med tidligere Superliga-spiller
Men før han skal tilbage til FC Midtjylland, skal sæsonen med FC Eindhoven lige færdigspilles.

I sæsonen står August Priske noteret for tre scoringer i 28 kampe, men selvom han ikke er helt tilfreds med måltotalen, glæder han sig over den erfaring, han har fået hentet.

- Jeg synes, jeg lærer meget af den her sæson. Det er klart, at det ikke har været den sæson, hvor jeg har kunnet score flest mål eller spille mest med bolden, i og med at det jo ikke nødvendigvis er et tophold, og at det ikke er gået præcis, som vi havde ønsket.

- Men du ved, det er bare det her med at bygge på de ting, man kan. Og det synes jeg også, at jeg har gjort. Jeg synes, det har været en fin sæson i forhold til min udvikling,

- Mit duelspil har rykket sig en del. Vi spiller lidt flere lange bolde, end jeg har været vant til, og det er bare mere voksenfodbold, siger den 20-årige angriber.

I den forbindelse har han fået hjælp af en tidligere Superliga-spiller i form af Mart Lieder. Angriberen med en fortid i Sønderjyske og OB kom til FC Eindhoven i januar efter et skadeshelvede, og han har været meget hjælpsom over for den danske talent. 

- Han er sgu en topfyr! Det må jeg bare sige. Han hjælper altid, når han kan. Så sent som i dag kom han hen til mig efter træning for at vende en situation, jeg havde i træningen, hvor han synes, at jeg skulle tænke over at gøre noget anderledes. Det er fedt.

- Og man kan også se på ham, at han har haft en fin karriere. Han er en dygtig angriber i hvert fald og en dygtig afslutter. Det må vi give ham.

I er begge to ret høje angribere. Er der mange ligheder?

- Både og. Det er farligt at sammenligne for meget, men han har også nogle af de ting, jeg også har. Og han siger i hvert fald selv, at han tilbage i tiden var hurtig, så det vælger jeg at tro på, siger August Priske med et grin.

August Priske, 20 år, har kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2028. Han står noteret for én førsteholdskamp for “ulvene” og har tidligere været udlejet til PSV Eindhoven fra sommeren 2021 til sommeren 2023.