• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Pokal-optakt: AGF - Randers FC

Foto: Getty Images

Semifinalen i Sydbank Pokalen byder på et rivalopgør mellem AGF og Randers FC.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 19.00
Spilelsted: Ceres Park
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: 3+
Hashtag: #agfrfc #sydbankpokalen

Holdnyt:
AGF:
AGF’s drøm om at indhente FC Midtjylland og Brøndby IF i toppen af Superligaen led i weekenden et knæk, da århusianerne startede Mesterskabsspillet ud med et nederlag på udebane mod FC Nordsjælland.

Til gengæld er de stadig med jagten på guldet i den danske pokalturnering, hvor de møder deres østjyske rivaler fra Randers i semifinalen. Den turnering nedprioriteres ikke i AGF, der undervejs har sendt Kolding IF, AC Horsens og B93 ud, og cheftræner David Nielsen har senest udtalt, at de skal give “fuldt skrald” i Sydbank Pokalen. 

Samtidig har cheftræneren erklæret, at der ikke bliver lavet de store rotationer, og det tilskrives dels de mange skader, AGF er ramt af.

I forsvaret er de uden både Frederik Tingager og Kevin Diks, mens midtbanekrigeren Nicolai Poulsen også fortsat er ude.

Derudover er spillere som Niklas Backman og Zach Duncan stadig ikke tilbage., og ude er også Daniel Arzani, Mathias Jørgensen og Søren Tengstedt.

Randers FC:
Randers FC har slået FC Sydvest, Aarhus Fremad, Holstebro og Vejle Boldklub ud af pokalturneringen indtil videre, og nu skal de forsøge at gøre det onde ved rivalerne fra AGF.

Kronjyderne er i år kommet med i top seks i Superligaen, hvorfor de er sikre på at undgå nedrykning. I stedet kan de satse mere på at sikre pokaltitlen og dermed en plads i den europæiske turnering Conference League til næste sæson. En plads, der vel at mærke giver i omegnen af 20 millioner kroner.

I ugens løb har Thomas Thomasberg gjort det klart, at Randers FC vil gå “all-in” på både Superligaen og pokalturneringen. Hvis hans udtalelser står til troende, bliver det sandsynligvis flere af de normale profiler, der også trækker i trøjen mod AGF.

Thomasberg må dog nok se bort fra Kasper Høgh og Jesper Lauridsen, Alhaji Kamara er dog er tilbage i truppen efter en skade.

Karantæner:
AGF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara - Munksgaard, Hausner, Sanneh, Højer - Hvidt, Grønbæk, Olsen - Links, Mortensen, Thorsteinsson

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Graves, Piesinger, Marxen, Kopplin - Greve, Hammershøy-Mistrati, Johnsen, Kehinde - Egho, Sambou

Profilen:
Det er ofte, at Patrick Mortensen er kampafgørende for AGF, og især i tre seneste kampe mod Randers FC har angriberen spillet en nøglerolle. Senest begik han et straffespark, så Randers FC udlignede til 1-1 i kampens tillægsminutter, og i de foregående kampe scorede han selv i overtiden. Når kampens tillægsminutter begynder, er det nok en god idé at holde øje med den 31-årige bomber.

Vidste du, at…:
AGF har scoret otte mål i pokalturneringen, men ingen af deres spillere har scoret mere end én gang. De otte målscorere er Jesper Juelsgård, Patrick Mortensen, Kevin Diks, Jon Dagur Thorsteinsson, Gift Links, Frederik Tingager, Alex Gersbach og Nicklas Helenius.

I den modsatte lejr deler Marvin Egho og Bassala Sambou titlen som Randers’ pokaltopscorer med tre kasser hver.

Dom:
Det er snart seks år siden, at AGF senest besejrede rivalerne for Randers FC, men i de kommende uger får de fire muligheder for at bryde den stime med to pokalkampe og to Superliga-kampe.

Selvom de er på hjemmebane torsdag og skal forsøge at rejse sig ovenpå nederlaget til FC Nordsjælland, får de ikke brudt stimen torsdag aften. Det slutter 1-1 for fjerde gang i træk i det østjyske rivalopgør, hvor ingen af holdene vil udspille deres chance inden returopgøret. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Optakt: Brøndby - AGF

Der venter endnu et topopgør, der kan få stor betydning for begge hold. Et nederlag kan koste dyrt i tabellen.

Optakt: OB - SønderjyskE

Vinderen af dette opgør holder sig fri af nedrykningsballaden, mens taberen kan blive involveret.

Mere Superliga

Fokus