• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Politimand trak sin tjenestepistol efter BIF-FCK

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Af Jacob Quvang

Tidligere søndag lød det, at to personer var blevet anholdt for uroligheder efter derbyet mellem Brøndby og FC København, men sammenstødende har været værre, end man lige umiddelbart regnede med. 

Det viser sig nemlig, at en politibetjent trak sin tjenestepistol under et af sammenstødende. Det oplyser Københavns Vestegnes Politi i en pressemededdelse. 

På et tidspunkt gjorde en større gruppe fans udfald mod de politifolk, som bevogtede den bus, der transporterer de gæstende spillere.

Af hensyn til sin egen sikkerhed trak en politimand sin tjenestepistol, uden at afgive skud dog.

En uacceptabel opførsel af fangrupperingerne, siger Søren Enemark, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi.

”Den opførsel, vi var vidne til, er fuldstændig uacceptabel. Heldigvis kom ingen til skade i forbindelse med den episode”, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Det lykkedes flere gange fangrupperinger fra begge hold at komme i slagsmål med hinanden, selv om politiet lagde sig imellem dem. 

- Det var tydeligt for os, at der var en meget stor vilje til vold - og trods at vi var der massiv, så var der et større antal personer, der forsøgte at angribe folk fra den modsatte fangruppering, forklarer Søren Enemark. 

Politiet brugte også tåregas for at adskille de voldelige fans, ligesom flere er blevet bidt af politihunde. Fem personer er blevet anholdt i forbindelse med kampen, mens flere politifolk er på skadestuen som følge af at blive ramt af kasteskyts. Ingen er heldigvis kommet alvorligt til skade. 

Brøndby vandt kampen 2-1. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020