Video : Tipsbladet
Superliga

Polske klubber får lang næse af Brøndby IF

Både bundholdet og topholdet i Polen må spejde langt efter Brøndbys Mateusz Kowalczyk.

Tomasz Salski, der ejer den polske klub LKS Lodz, sendte for nyligt et frieri i retning af Brøndby-spilleren Mateusz Kowalczyk, som tørnede ud for klubben, inden han blev solgt til Brøndby IF i sommer.

Over for polske medier gjorde Lodz-bossen det klart, at man er klar til at leje Mateusz Kowalczyk, der ikke får ret meget spilletid i Brøndby, men han erkendte samtidig, at det så svært ud.

Det er nærmest en underdrivelse - det ser nemlig umuligt ud.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har Brøndby IF slet ingen intentioner om at udleje Mateusz Kowalczyk til LKS Lodz, som er på sidstepladsen i Polens bedste række. 

De blå-gule er åbne for at udleje den 19-årige midtbanespiller i januars transfervindue, men så skal det være til en klub på et noget højere niveau end hans tidligere polske arbejdsgiver.

Tipsbladet erfarer, at Brøndby IF også har modtaget en henvendelse fra Slask Wroclaw, der er på førstepladsen i den polske liga og har blandt andre Patrick Olsen og Kenneth Zohore i truppen.

Her vil Mateusz Kowalczyk potentielt komme til at spille for et bedre hold end LKS Lodz, men fornemmelsen i Brøndby er ikke umiddelbart, at polakken vil få ret meget ud af at blive udlejet til en klub i hjemlandet.

Mateusz Kowalczyk spillede blot et enkelt minut i Superligaen i den forgangne halvsæson, mens det blev til to optrædener i pokalturneringen. Polakkens aftale med Brøndby udløber i sommeren 2027.