Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-powerranking: Kan Brøndby vinde DM med så få chancer?

FCM er favorit til DM, men effektive Brøndby og et måske genfødt FCK lurer på midtjydernes førsteplads.

Claus Steinlein kom frisk fra stadion-grillen og havde endda flæskesvær med i lommen, da han før mandagens kamp var i studiet hod TV3Sport i Odense.

Hvis vi nogensinde skulle fristes over evne, er svine-bolcher et oplagt bud, men den slags smørelse har de nok næppe brug for i disse måneder i FC Midtjylland, der nu er en pokalkamp i Parken og en FC Nordsjælland-kamp fra vinterpausen.

FC Midtjylland er favorit til guldet til foråret, selvom det ikke var nogen specielt god aften i Odense mandag.

Sisto, Dreyer, Cajuste, Onyeka og et meget stærkt forsvar er nok for svære at modstå for Brøndby over 32 runder. OB var presset i bund i slutfasen mandag aften og holdt stand, men heldet kommer langt fra til at være på FCM's modstanderes side i hver kamp i et forår, hvor midtjyderne kan slippe alt løs i 19 runder uden at tænke det mindste over Europa.

Til gengæld går FCM for fjerde gang i træk ind til transferperioden med et åbent spørgsmål i front. Kaba er i perioder god (nok), men trods hovedstødsscoringen tæt under mål i Odense brænder eller forspilder han stadig alt for mange chancer, selvom han har et væld af chanceskabere bag sig.

I Brøndby har Marvin Schwäbe stået et godt efterår, og Jesper Lindstrøm og kompagni er forrygende effektive. Derfor ligger Brøndby helt med fremme og er garanteret en (kort) vinterpause med spørgsmål om, om det her monstro er Året. Det holdt nu hårdt mod SønderjyskE, der først blev slået på et sent mål af Anis Ben Slimane, og kun Horsens Lyngby har flere afslutninger inden for rammen. Det er ikke en typisk mesterrecept.

Læs også:FC Midtjylland tilbage på førstepladsen

Kommer FC København snigende som hovedudfordrer?

Modstanderne kommer stadig til en del, men Jess Thorups forsøg på at skabe farligere kombinationsspil ser faktisk ud til at have en chance, i hvert fald bedømt på de seneste kampe, hvor Rasmus Ralk og Pep Biel med et flot sejrsmål har set godt ud.

SønderjyskE og nu også Randers ligger, hvor de så gerne vil. Fra at være ineffektive i starten af sæsonen har afslutningerne siddet endog rigtig godt i fire sejre i streg for Randers, og ligesom starten var misvisende, kan Randers nok ikke være så heldig, at træfsikkerheden er den samme de sidste 10 runder i grundspillet.

En ærgerlig detalje for VB: Modstanderne er rasende effektive mod dem. Det gode er, at den slags har det med at vende, men det er forståeligt nok, hvis målmand Indy Groothuizen synes, det er en drøj omgang.

Seneste runde
Randers FC-Vejle Boldklub 3-1
AC Horsens-AGF 1-2
AaB-Lyngby 3-2
FC Nordsjælland-FC København 0-1
Brøndby IF-SønderjyskE 2-1
OB-FC Midtjylland 1-1

Horsens og Lyngby var egentlig bedre end de ni point, de til sammen har hentet på 2.160 minutters fodbold. Men hvad nytter det, når man som Lyngby ikke kan veksle boldbesiddelse til chancer i den sidste halve time, og bliver snydt to gange af Kasper Kusks raid ind i banen? Selv i et kort efterår er tre point på en halvsæson håbløst.

Læs også:Bedst og værst: Han gjorde livet surt for FC Midtjylland

Horsens-spillerne syntes selv, de var bedre med efter fyringen af Jonas Dal. Ironien i at blive slået på et mål via langt indkast svier til gengæld. Hvor er der dog langt hjem med Brøndby, Randers, FC Midtjylland og FC København på plakaten, efter man har mødt AGF i pokalen onsdag aften.

AGF virker som flere af de andre brugte, og det er altså ikke klynk.

Lavinen af muskelskader ruller allerede ind over Europa og gør ‘foråret’ (der spilles allerede igen 2. februar i Superligaen, mine damer og herrer, lad os håbe på en isfri vinter) til ren udmattelseskamp.

2021 bliver AGF’s år, hvis spillerne kan holde til den intense stil, og Grabara finder formen fra sit første ophold i Smilets By. Og hvis man kan hamle op med FCM’s centrale spilleres uhyggelige fysik.

Statistik

Næste runde
Søndag 14.00: SønderjyskE-Randers FC
Søndag 14.00: Lyngby-Vejle
Søndag 16.00: AGF-AaB
Søndag 18.00: FC København-OB
Søndag 20.00: AC Horsens-Brøndby IF
Mandag 19.00: FC Midtjylland-FC Nordsjælland

Læs også:Ekspert om OB's afslørede trænerjagt: Det er en del af gamet

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da OB tog imod FC Midtjylland

Læs også:Rygtet til Superligaen: Nu bekræfter han dialog med svenske klubber