• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

Preben Elkjær kørte Ferrari efter spillerbussen - fordi han var Preben Elkjær

Foto: Getty Images

Den legendariske landsholdsangriber havde nogle ganske særlige privilegier, da han i 1988 vendte hjem til Danmark og spillede for Vejle Boldklub.

Af Sebastian Stanbury

I anledningen af Superliga-kampen mellem Vejle og Brøndby på søndag bringer Tipsbladet i fredagens trykte udgave en historie om en ganske særlig kamp mellem de to klubber.

Den blev spillet i 4. juni 1989, og sjældent har så mange stjerner optrådt i en dansk turneringskamp. I alt var 26 spillere på banen den aften, og 22 af dem havde været eller kom på landsholdet. Desuden spillede fire af dansk fodbolds allerstørste navne nogensinde: Vejle havde Allan Simonsen og Preben Elkjær med, Brøndby stillede op med Brian Laudrup og Peter Schmeichel.

Flemming Andreasen, der spillede for VB og scorede det andet mål i sit holds 2-0-sejr dengang for 31 år siden, glæder sig stadig over, at han fik lov til at spille med et par megastjerner.

- Det er jo stort. Alle de anekdoter, som Allan Simonsen og Elkjær foldede ud... Vi sad jo bare på vores bænke og lyttede og slugte det hele råt, siger Andreasen til Tipsbladet.

- Når vi var på træningslejr i Italien, kunne vi se Preben Elkjær komme kørende i sin røde Ferrari efter spillerbussen, fordi han var Preben Elkjær. Sådan nogle ting er man jo ekstremt glad ved i dag. Det kan man ikke købe for penge. Så er jeg ligeglad med, om folk får en million om måneden. Det er sådan nogle sjove ting, som en vestjyde sætter stor pris på, siger den i dag 56-årige ex-VB'er.

Flemming Andreasen var angriber og nød godt af at have de tidligere landsholdsspillere som holdkammerater, fordi de skabte plads til ham.

- Hvis der var to mand omkring Allan og Preben, smittede det af på os andre, mindes Flemming Andreasen.

Læs hele historien om Flemming Andreasen, alle stjernerne og VB-Brøndby i 1989 i Tipsbladet, som er på gaden i dag.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus