Premier League /ritzau/

Bekræftet: Nu får Chelsea nye ejere

Foto: Getty Images

Premier League har givet sin velsignelse til Todd Boehly og hans konsortium. Nu skal regeringen godkende.

Af /ritzau/

Den engelske fodboldklub Chelsea er et skridt tættere på at få ny ejer.

Tirsdag aften har Premier League således godkendt et konsortium med amerikanske Todd Boehly i spidsen som ny ejer af klubben.

De nye ejere har bestået den test, som alle ejere og direktører i Premier League skal gennemgå. Det skriver ligaen på sin hjemmeside tirsdag.

Nu gælder det om at få den britiske regerings velsignelse. Først da vil klubkøbet være gennemført og Roman Abramovich være fortid som Chelsea-ejer.

Russeren købte Chelsea i 2003, men er blevet tvunget til at sælge klubben, efter at Rusland invaderede Ukraine i februar. Han er således blevet ramt af heftige sanktioner fra både EU og den britiske regering.

Todd Boehly og resten af konsortiet køber Chelsea for 4,25 milliarder pund. Det svarer til cirka 36,9 milliarder kroner. Det har Chelsea tidligere afsløret.

21,7 milliarder går til at overtage samtlige aktier i klubben. Desuden forpligter konsortiet sig til at investere 15,2 milliarder i klubben.

Milliarderne skal blandt andet gå til investeringer i klubbens stadion, Stamford Bridge, og klubbens førstehold, kvindehold og ungdomsakademi.

Chelsea har tidligere meddelt, at alle pengene fra salget vil blive overført til en indefrosset britisk bankbog. Den skal efter planen doneres til velgørenhed.

Roman Abramovich får dermed ikke del i pengene. En af de sanktioner, han er ramt af, går på, at han ikke må tjene penge på britisk grund.

Den nye ejer, Todd Boehly, er medejer af de to sportshold fra Los Angeles LA Lakers og LA Dodgers, som spiller henholdsvis basketball og baseball.

/ritzau/