Foto: Getty Images
Europa League

Brian Priske jubler efter stor succeshistorie

Sparta Prag og Brian Priske slog torsdag Aris Limassol og spillede sig videre fra Europa League-gruppespillet.

Sparta Prag med danske Brian Priske i spidsen slog torsdag aften cypriotiske Aris Limassol 3-1 på udebane og snuppede dermed andenpladsen i Europa League-gruppen foran spanske Betis på tredjepladsen.

Efter kampen var Priske stolt over, at hans tjekkiske mandskab levede op til presset i den sidste runde, hvor holdet skulle have tre point i Cypern, hvis det skulle blive til Europa League-playoffkampe i foråret.

- Vi vidste, at vi skulle vinde for at fortsætte i Europa League, men på samme tid kunne vi også ryge helt ud af Europa. Så det gør mig stolt at se, hvordan mine spillere spillede kampen, siger Priske på det efterfølgende pressemøde.

Udover Aris Limassol fra Cypern og spanske Betis var skotske Rangers det sidste hold i gruppen. Skotterne tog sig af gruppesejren, da holdet i sidste runde slog Betis 3-2 på udebane.

- Det var en svær gruppe med tre gode og forskellige hold, vi var oppe mod. Vi kendte alle til kvaliteten hos Betis og Rangers, og det er første gang, at vi ser Aris i et europæisk gruppespil, og jeg synes, at de viste et højt niveau, siger Priske.

Sparta Prag skrabede ti point sammen i de seks gruppekampe. Syv af dem kom på hjemmebane, mens de tre på udebane kom i sidste runde, da holdet var presset til det.

- Det har været hårde kampe, hvilket også er derfor, at det gør mig stolt at se, hvordan mine spillere præsterer i disse kampe. Selv om vi ikke havde hentet point på udebane inden denne kamp, så har vi spillet godt både i Betis og Glasgow, lyder det fra cheftræneren efter sejren i Cypern.

Der trækkes lod til playoffkampene i Europa League mandag klokken 13.

/ritzau/