• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Priske og Midtjylland vil i europæisk gruppespil: Her er nøglen til succes

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben FC Midtjylland jagter fortsat succes i Europa, og Brian Priske tror på, at han har fundet nøglen til succes.

Af Kenneth Jensen

Hvis FC Midtjylland vinder det danske mesterskab i denne sæson, vil klubben siden 2015 have vundet lige så mange mesterskaber som FC København har i perioden. Tre til hver.

Men den store forskel på de to mandskaber er den europæiske deltagelse, for mens FC København kvalificerer år efter året, fejler FC Midtjylland stort set hver eneste sæson.

Kun i 2015 kom man gennem nåleøjet, da man overraskende slog Southampton ud af kvalifikationen, og igen i sensommeren jagter de måske kommende danske mestre det europæiske eventyr.

Cheftræner Brian Priske fortæller i et stort interview med Tipsbladet, hvordan kvalifikationen til et gruppespil skal komme i stand.

- Nøglen til succesen bliver vores defensiv. Ser man de seneste 10 års playoffkampe i Champions League og Europa League, er der ingen tvivl om, hvor stor værdi det har at holde et clean sheet, især på hjemmebane, når det drejer sig om at kvalificere sig til gruppespillet, siger Brian Priske til Tipsbladet og uddyber:

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at nøglen for os europæisk ligger i det defensive. Vi skal kunne forsvare os godt i Europa. Vi vil i mange situationer være underdogs, og når man er det, er det ofte individuelt dygtigere spillere og i nogle tilfælde holdtaktisk stærkere modstandere, vi møder. Jeg tror, at vi med vores spillestil, vores koncept og vores nuværende spillere kan gøre ondt på en modstander, også i Europa.

- Derfor er det vigtige ikke for mig, at vi holder nullet, men at vi forsvarer os godt, at vi forstår, hvorfor vi skal forsvare os godt, og at vi alle sætter en ære i at forsvare målet sammen, hvad end det sker fra et højt eller et lidt lavere udgangspunkt. Jeg vil helst frem og stresse modstanderne, for så er der kortere vej til deres mål.

- Vi har ikke en defensiv indstilling, men vi er ekstremt gode til at forsvare målet og har en god fælles forståelse for, hvordan vi forsvarer os. Så har vi de nødvendige offensive kvaliteter til at gøre ondt på modstanderne. Men vi skal ikke være i tvivl om, at europæisk fodbold i første omgang handler om at give så lidt væk som muligt.

I seneste Superliga-kamp var det defensivt, at FC Midtjylland havde problemer. Klubben lukkede fire mål ind, da det endte med et skuffende nederlag til AGF på 3-4. Næste opgør i Superligaen er mod FC København i Parken, hvor FCM reelt kan sikre sig det danske mesterskab, hvis man kommer fra København med en sejr.

Du kan læse det store interview med Brian Priske i Tipsbladet - bladet er på gaden nu og findes som indstik i fredagens udgave af Ekstra Bladet.