• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Priske tror på europæisk succes: Vi har spillerne til det

Foto: Getty Images

Brian Priske føler, at FC Midtjylland står godt rustet, inden man skal spille europæisk fodbold i næste sæson.

FC Midtjylland vandt torsdag aften det tredje mesterskab på seks sæsoner ved at besejre FC København med 3-1 i egen hule.

Det betyder også, at klubben fra Heden nu har vundet lige så mange mesterskaber som københavnerne over samme periode.

På den internationale scene er man til gengæld flere niveauer under FC København, og det vil Brian Priske have lavet om på. Cheftræneren tror på, at han har spillerne til at få europæisk succes allerede i den kommende sæson.

Læs også:Bedst og værst: Cajuste førte an da FC Midtjylland sikrede sig DM-titlen

- Jeg håber på, at noget af det, vi har set på banen i år, kan være med til at gøre det. Jeg synes, at vi har spillerne til det, og jeg tror på, at vi efterhånden har fået en spillestil, som kan holde vand, når vi kommer ud i Europa. Det jo det, der bliver det altafgørende, og det, der bliver spændende at se til august, når det slag skal slås, fortæller han til tipsbladet.dk.

Flere af profilerne i FC Midtjylland rygtes dog til andre klubber, og det er ganske givet, at man også ender med at sige farvel til en del af dem.

Priske vil dog ikke bruge sin tid på at spekulere over, hvordan hans hold kan komme til at se ud efter det forestående transfervindue.

Læs også:Lykkelig Steinlein: Vi er oppe og bide FCK i hælene

- Det er jo klart, at når man har et mesterhold, og der eventuelt er nogen, der bliver solgt, er man jo altid lidt opmærksom på, hvad der kommer til at ske med holdet. Jeg er sgu sådan skruet sammen, at det handler om sultne spillere og motiverede spillere. Om det så er dem, der har båret det igennem i år eller nogle andre, må tiden vise.

- Over for TV og nogle af de andre har jeg hyldet hele holdet. Det er dem, der har fundet mesterskabet. Det er ikke kun det fundament, der har spillet mange kampe, men det har faktisk været hele vores trup. Det kan nogle gange lyde lidt hult, men der har siddet nogle stykker på bænken og sågar nogle på tribunen, som burde spille, og som burde spille i Superligaen. Men dem, der har været på banen, har bare præsteret på så højt et niveau.

- Men jeg er ikke i tvivl om, at dem på træningsbanen har været med til at presse de andre og hele miljøet og hele kulturen - og det er det, der i sidste ende har været med til at gøre, at vi har præsteret på så højt et niveau.

Der resterer fire kampe af indeværende sæsons mesterskabsslutspil.

Læs også:FCM-boss efter ny titel: Alt andet end trofæer er en skuffelse nu

Læs også:Målscorer vil blive i FCM: Jeg vil spille Champions League

Læs også:Dreyer: Den helt rigtige beslutning at skifte til Midtjylland

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020