Video : Tipsbladet
Superliga

Profil stråler efter mareridt: Bedste i lang tid

Resultatet var ikke med Lyngby onsdag i Vejle, men kantspilleren Jonathan Amon spillede igen en fin kamp.

VEJLE (Tipsbladet): Der findes nogle få spillere, som selv mange af rivalernes fans under noget medgang, og en af dem er Lyngbys Jonathan Amon.

Den nu 25-årige amerikaner var en kort overgang en af de mest lovende teenagere, der nogensinde er set i Superligaen ved sit gennembrud i FC Nordsjælland.

Men lykken varede kort på grund af gentagne, meget alvorlige skader, og i sommeren sidste år valgte amerikaneren og Lyngby så at gå sammen.

Amon har spillet i størstedelen af Lyngbys kampe i sæsonen, og i de seneste seks runder er amerikaneren startet inde for Lyngby, der trods onsdagens nederlag har spillet sig på større afstand af nedrykningsstregen og selv kan afgøre Superliga-skæbnen.

Og foruden onsdagens resultat er Jonathan Amon godt tilfreds med, at fodboldlivet nu begynder at handle om andet og mere end skader.

- Jeg har det godt. Det her er det bedste, jeg har følt mig i lang tid, efter at have mange skader i fortiden. Det føles rart at være tilbage på holdet og at kunne spille flere minutter og hjælpe holdet til sejre og gode resultater. Jeg har det virkelig godt, siger Jonathan Amon.

- Jeg tager det først og fremmest bare en uge af gangen. Jeg har store drømme, men først og fremmest er det bare fedt at spille fodbold. Jeg havde virkelig savnet det efter at have været ude lang tid, så nu er mit primære fokus bare at blive en smule bedre hver eneste dag. Det er egentlig ikke så kompliceret, siger Jonathan Amon, der har haft god gavn af David Nielsen som cheftræner, siden han kom til i begyndelsen af marts.

- David kommer med en anden type energi. Alle vil gerne spille og kæmpe for ham, han er en rigtig god træner og motivator. Han har en evne til at få de sidste procenter ud af os alle sammen, og jeg synes, det har været en stor hjælp for os.

- Han har taget et par snakke med mig om at få mig tilbage på det niveau, jeg var på, og til at blive endnu bedre. Vi har talt om, hvordan jeg skal forbedre mig, hvad jeg konkret kan gøre på banen. Men det er ikke bare mig, han er god til at tage fat i alle, han har store evner i de der en-til-en-snakke, siger Jonathan Amon.

Jonathan Amon har kontraktudløb efter denne sæson. Lyngby har kampe mod Viborg og Hvidovre i de to sidste runder og overlever med en sejr i den ene af de kampe, med mindre OB gør rent bord i de sidste tre runder.