• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga /ritzau/

Racismeanklagede fans får karantæne i La Liga

Foto: Getty Images

Fire mænd mistænkt for at have hængt en dukke af Vinicius Junior fra en bro, skal holde sig fra stadioner.

Af /ritzau/

De spanske myndigheder ser ud til for alvor at være begyndt at slå ned på de sager om racisme, der er blusset voldsomt op efter Real Madrids besøg hos Valencia på Mestalla i weekenden.

Her blev Real Madrids brasilianske stjerne Vinicius Junior udsat for racistiske ytringer fra lægterne, som han har oplevet flere gange fra modstanderholds fans i den spanske liga i sæsonen.

Det er dog en sag helt tilbage fra januar, som torsdag afskar fire fodboldfans muligheden for at se fodboldkampe på spanske stadioner. Det fremgår ikke, hvor længe karantænen løber.

Ved en domstol i Madrid fik de fire mænd forbud mod at besøge spanske stadioner. Faktisk må de ikke komme inden for 1000 meter af et stadion, når der spilles kampe. Det skriver AFP.

De fire Atlético Madrid-tilhængere er først i denne uge blevet anholdt for episoden i slutningen af januar, hvor de to hovedstadsklubber skulle mødes i pokalturneringen.

De er mistænkt for at stå bag hængningen af en oppustelig, sort dukke fra en bro under et stort banner, hvor der stod "Madrid hader Real".

Ifølge politiet er tre af de fire mænd i forvejen kendt som medlemmer af en yderliggående gruppe fodboldfans fra Madrid.

De fire mænd er fortsat anholdt, mens politiet efterforsker sagen fra januar som en hadforbrydelse.

Tre Valencia-fans er også blevet anholdt for racistiske ytringer og gestikulationer rettet mod Vinicius under søndagens opgør. Politiet karakteriserer også det som en hadforbrydelse.

Onsdag spillede Real Madrid hjemme mod Rayo Vallecano. Her havde træner Carlo Ancelotti valgt at spare Vinicius Junior efter de seneste hektiske dage, men han var nede på plænen og blev hyldet af hjemmepublikum inden kampen.

/ritzau/