• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Randers ansætter tidligere anfører som assistenttræner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ralf Pedersen skal være assistent- og transitionstræner i Randers FC, hvor han var anfører midten af sidste årti. Han afløser Morten Eskesen.

Af Anders Dehn

Det er 11 år, siden Ralf Pedersen senest var på lønningslisten i Randers FC, men nu kan personaleafdelingen godt begynde at finde hans oplysninger frem igen. Klubben har netop præsenteret Pedersen som ny assistent- og transitionstræner.

Ralf Pedersen var anfører for klubben, som han repræsenterede fra 2004 til 2008, og som han nåede over 100 kampe for. I 2012 stoppede han karrieren og har siden arbejdet i forskellige trænerroller, senest som assistenttræner i Viborg FF, men Pedersen blev fyret sammen med cheftræner Steffen Højer i forsommeren.

Den tidligere Randers-kaptajn var kendt som en hård spiller og trak eksempelvis flest strafpoint af alle i Superligaen i 00'erne, og ifølge sportsdirektør Søren Pedersen har efternavnebroderen Ralf holdt fast i sin grundindstilling til sporten. Han har dog også en sund faglig ballast, mener Randers-bossen.

- De fleste i Randers kender nok Ralfs kompetencer fra fodboldbanen, hvor han var kendt som en hård nyser og en kriger. Som træner går han også ind for hårdt arbejde, men han er samtidig fagligt dygtig og en træner, som går meget op i det enkelte individ og behandler alle med samme respekt, uanset om det er en Superliga-spiller eller en U13-spiller, siger Søren Pedersen i en pressemeddelelse.

- Qua hans tid på efterskoler og andre uddannelsesinstitutioner har han haft meget med unge mennesker at gøre, så han kommer med en masse erfaring på den front og kan også videregive den erfaring, han selv har fra sit fodboldliv.

Som såkaldt transitionstræner skal Ralf Pedersen arbejde med de unge spilleres overgang fra ungdoms- til seniorfodbold. Derudover kommer han til at fungere som assistenttræner for Thomas Thomasberg i Superligaen.

- Jeg glæder mig vanvittigt meget til at komme tilbage til Randers FC. Jeg har mange gode minder herfra som spiller, og nu skal jeg skabe nye af slagsen i en helt anden rolle. Både fodboldmæssigt og menneskeligt glæder jeg mig til opgaverne både på og uden for banen, hvor jeg skal være med til at sørge for, at vi får sluset endnu flere talenter ind på Randers FC’s Superligahold, og at de er bedst muligt klædt på til de opgaver og udfordringer, de møder, siger Ralf Pedersen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020