• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Randers-boss: Derfor ansætter vi Rasmus Bertelsen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Bertelsen har fået jobbet som cheftræner i Randers FC, og nu forklarer Søren Pedersen, hvorfor valget er faldet på Bertelsen.

Af Kenneth Jensen

Han har været ansat i Randers FC siden 2009, og nu kan Rasmus Bertelsen glæde sig over, at han får chancen som førsteholdstræner i FC Midtjylland.

Tidligere har den 39-årige træner været vikar og reddet Randers FC i en turbulent sæson i 2017/2018. Men efter sæsonen vendte han retur til rollen som assistent, som han har været for Thomas Thomasberg lige siden.

Med Thomasbergs afgang til FC Midtjylland er det Rasmus Bertelsens chance, efter han siden 2009 har været træner og leder af akademiet, scout samt altså assistenttræner.

- Rasmus har stået øverst på listen i lang tid og ville også være blevet cheftræner, hvis Thomasberg var endt i AaB sidste år. Han er en utroligt dygtig træner, og det er først og fremmest på hans fodboldmæssige kvalifikationer, at vi har ansat ham. På den her måde fastholder vi også kontinuiteten, for han har været en vigtig del af trænerteamet, men vi får samtidig også en ny mand med nye tanker i spidsen for holdet. At han så har taget hele vejen i vores system, gør det bare endnu bedre i vores optik, siger sportsdirektør Søren Pedersen i en pressemeddelelse og forklarer:

- Timingen er rigtig god. Vi er kvalificeret til Mesterskabsspillet for tredje år i træk, og der er ro på bagsmækken, så Rasmus kan få lov til at arbejde og implementere sine idéer med holdet. Nu skal se på, hvordan det sportslige setup omkring Rasmus skal se ud. På den korte bane har vi fuld tiltro til, at vi internt kan løfte opgaven, men efter sæsonen skal vi have fundet ud af, hvordan sammensætningen skal være fremadrettet, fortæller Søren Pedersen.

For den 39-årige Rasmus Bertelsen er det ikke overraskende en god mulighed:

- Man kan godt sige, at det er et job, jeg har gjort mig klar til igennem en længere periode efter at have smagt på det tilbage i 2018 og siden været assistenttræner for Thomas, som jeg har haft et rigtigt godt samarbejde med. Nu skal jeg selv stå forrest, og det glæder jeg mig til. Jeg skal bygge videre på det fundament og den strategi, som vi fik lagt for fem år siden og derfra sætte mit præg på vores allesammens fodboldhold.

- Det er en stor dag for mig i mit arbejdsliv, og jeg glæder mig vildt meget til de udfordringer, der venter os. I første omgang handler det om at blive klar til Mesterskabsspillet, hvor der i første omgang venter en spændende opgave på udebane i Aarhus, siger Rasmus Bertelsen.