• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Randers FC-profil bor i Aarhus: Jeg kan ikke lide AGF

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Nedtællingen til et drabeligt lokal-slag om uhyre vigtige point i torsdagens genåbning af Superligaen er i gang.

Af Tipsbladet.dk

På torsdag åbner Randers FC Superligaen mod AGF, og det er en speciel modstander for Frederik Lauenborg.

Det er ærkerivalen, det er klubben, som den 23-årige midtbanespiller spillede sin første Superliga-kamp fra start imod, og så er Lauenborg selv aarhusianer.

Men i modsætning til så mange af sine byfæller valgte han Randers FC frem for Fredensvang, og det har han ikke haft grund til at fortryde.

Da Tipsbladet fanger Frederik Lauenborg på telefonen, har han været ude at handle. Derfor er han i bilen og på vej hjem til sin bopæl – i Aarhus. Randers-spilleren, der taler så passioneret om derbyet mod AGF, er nemlig aarhusianer.

- Det betragter jeg mig selv som, det gør jeg 100 procent. Men jeg har også noget Randers i mig, og det vil jeg altid have. Man må ikke kunne lide AGF, når man spiller i Randers. Jeg er jo vokset op i Aarhus, og selvfølgelig kan jeg ikke lide AGF, men selve byen er super dejlig, siger Frederik Lauenborg til Tipsbladet.

Som barn spillede han i Vejlby IK og Skovbakken i Aarhus Nord. Han spillede blandt andre sammen med den nuværende Dynamo Kiev-spiller Mikkel Duelund, Nimo Gribenco, der nåede fem førsteholdskampe for AGF, og Arfan Habibi, som har været med omkring det afghanske landshold.

De tog alle til AGF, men på grund af Randers FC’s nuværende assistenttræner rykkede Frederik Lauenborg i stedet mod nord. Det fortæller han meget mere om i det store interview med Tipsbladet.

For Randers FC og Frederik Launborg er håbet, at forårets sidste kampe i grundspillet kaster en plads af sig i Top-6. Kampen mod AGF skulle i første omgang have været spillet i februar men blev udsat på grund af vand på banen i Aarhus. Siden blev den så lukket ned sammen med resten af Danmark i starten af marts, så nu gælder det tredje forsøg. Randers er tre point efter AaB på plads nummer seks i tabellen, og der er derfor virkelig pres på holdet til alle de tre sidste kampe i grundspillet.

Men der er intet som helst problem for Randers-holdet, når det kommer til kun at fokusere på den kommende kamp - specielt når modstanderen er, hvem det er.

- Nej! Overhovedet ikke. Vi ved alle sammen, at når det hedder AGF, er det ærkerivalerne, og det er en slåskamp fra start til slut. Både på og uden for banen kan man mærke, at spændingen bliver højere og større. Det er en fed kamp. Jeg glæder mig, til det bliver den 28. siger Randers FC-aarhusianeren. 

Læs hele interviewet med Frederik Lauenborg i Tipsbladet - få det sammen med Ekstra Bladet i dag.

Læs også:Horsens forklarer afbud mod AGF: Det handler om penge og overraskelsesmoment

Læs også:Optakt: AGF - Randers FC

Læs også:Teskampe i coronapausen: Sådan gør Superliga-klubberne

Læs også:Superliga-powerranking: Hvem har kræfterne til den vilde afslutning?

Læs også:SønderjyskE-boss tilfreds med fem udskiftninger: Spillerne er ikke robotter

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus