Foto: Lars Ronbog
Superliga

Randers' nye chef erkender: Min åbenlyse svaghed

Rasmus Bertelsen - Randers' nye cheftræner - svarer helt ærligt, da han bliver spurgt om, hvad han svagheder er.

I en alder af blot 39 år har Rasmus Bertelsen taget et enormt skridt i sin karriere. 

Han er nemlig gået fra at være assistenttræner til at være cheftræner i Randers FC. Det blev officielt torsdag. 

Årsagen er naturligvis, at Thomas Thomasberg er smuttet til Herning for at stå i spidsen for FC Midtjylland. 

Og selvom Rasmus Bertelsen har stået i spidsen for Randers FC fra vinteren 2018 til sommeren samme år, så er det nu en helt ny hverdag, der venter ham. 

Det erkender Superliga-træneren da ligeledes, da Tipsbladet fanger ham over telefonen. 

- Min åbenlyse svaghed er, at jeg mangler erfaring. En måde at få det er at blive kastet ud i det. Jeg smagte på at være cheftræner for fem år siden, men min svaghed er alligevel, at jeg mangler erfaring. Jeg er ikke vant til at stå forrest, lyder det fra Rasmus Bertelsen, inden han fortsætter: 

- Omvendt er en af mine styrker min fodboldfaglighed. Jeg har arbejdet med både unge spillere og Superliga-spillere. Jeg tror på mig selv, når det kommer til at arbejde med mennesker og fodbold. 

Du har været i Randers FC i mange år. Har du ikke fået andre henvendelser undervejs?  

- Der har været meget, meget lidt, som jeg har sagt nej tak til. Der har været lidt løse henvendelser, men det har aldrig været noget, som jeg er gået videre med. 

Fik du ikke blod på tanden i forhold til at være cheftræner, da du prøvede det? 

- Jeg syntes, det kom lidt tidligt at skulle være cheftræner. Det var et halvt år efter, jeg var stoppet som ungdomstræner, og så var jeg pludselig en del af den voksne verden. 

- Så det var fint at tage assistenttjansen. Så har jeg lært en masse af dygtige mennesker som Colin Todd, Ove Christensen og Thomas Thomasberg. 

Når du nu er blevet cheftræner, skal Randers FC så have en ny assistenttræner?  

- Det er noget, vi skal have kigget på. Vi er ikke den største organisation, da Mads Agesen også er taget til Viborg. Så vi skal have kigget på den sportslige ledelse. Her er en ny assistenttræner en af tingene. 

Ved du, hvem du godt kunne tænke dig som en del af din trænerstab? 

- Jeg har selvfølgelig nogle idéer og tanker omkring, hvem der skal ind, men jeg kommer ikke til at stille ultimative krav til ledelsen. 

Blev du ærgerlig, da du beskeden omkring Thomas Thomasberg eller tænkte du, at nu er det min tur? 

- Først og fremmest var jeg ærgerlig over nyheden med Thomas. Det var det første, der fyldte. Vi har haft gang i noget godt i Randers i rigtig lang tid. 

- Men det kan jeg ikke kontrollere, og da Søren Pedersen (sportsdirektør i Randers FC, red.) med det samme sagde, at jeg skulle tage over, var jeg beæret over det og så frem til opgaven, siger Rasmus Bertelsen som det sidste. 

Randers FC-trænerens første seriøse opgave er den 3. april, når hans tropper skal en tur til Aarhus for at møde AGF.