• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Raser over FCK-tifo: Noget forbandet svineri

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I Politiforbundet er man rasende over den tifo, som FC Københavns fanklub havde forberedt til søndagens derby mod Brøndby IF.

Af Lars Gram-Hanssen

Kulissen var imponerende i Parken, da FC København søndag slog Brøndby med 4-1, men efterfølgende har hjemmeholdets fanklub fået hård kritik af politiet. 

FC København-fansene havde således kreeret et kæmpe Olsen-Banden-banner, som dog også indeholdt et skjult budskab, der absolut ikke er faldet i god jord hos ordensmagten. 

Sådan lyder det fra B.T. På tifoen er Københavns Hovedbanegård således afbildet, hvor stationsuret viser tidspunktet 13.12. Det kan ved første øjekast fremstå uskyldigt, men hvis tallene laves om til bogstavrækkefølgen i alfabetet, så giver det forkortelsen 'ACAB', hvilket står for 'All Cops Are Bastards'. 

Og i Politiforbundet er det altså et budskab, man er alt andet end tilfreds med. 

- Det er noget forbandet svineri. At det ikke bliver pillet ned med det samme, det forstår jeg ikke. Alle er bekendt med 'ACAB'-forkortelsen. Man behøver ikke være professor for at forstå det. Når man hænger sådan noget op, mangler man respekt for samfundet, siger forbundsformand Heno Kegel således til B.T. 

Det er FC Københavns officielle fanklub, der stod bag den omtalte tifo, og overfor B.T. har hovedstadsklubbens kommunikationschef, Jes Mortensen, efterfølgende taget afstand fra detaljen i tifoen, som klubben først efter kampen blev bekendt med. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.