• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Rigmænd indtager Superligaen: Så meget er de værd

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

De danske Superliga-klubber er så småt ved at blive overtaget af rigmænd fra ind- og udland.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

I sidste uge kom FC Nordsjælland på egyptiske hænder, da den stenrige forretningsmand Mohamed Mansour købte Farum-klubben.

Dermed er syv af Superliagens 12 mandskaber ejet af milliardærer, og i B.T. kan man i dag læse, hvor meget de forskellige rigmænd er gode for.

Eller det vil sige næsten alle, for tre af de syv rigmænds formuer har ikke været mulige at vurdere præcist nok. Det gælder ejeren af Sønderjyske (Robert Platek, red.), FC Midtjylland (Matthew Benham, red.) og Vejle (Andrew Zolotko, red.) Fælles for dem er dog, at de vurderes at være god for flere milliarder.

Læs også:AaB-træner efter nyt nederlag: Her skal vi blive bedre

Blandt de fire andre rigmænd, der har købt sig ind i henholdsvis FC København, Brøndby, OB og FC Nordsjælland er det sidstnævnte, der skiller sig ud.

Mohamed Mansours vurderes ifølge Forbes, som B.T. citerer, at være god for ikke mindre end 20,2 milliarder kroner. Det er omkring tre gange så meget, som den næste rigmand på listen.

Her er der tale om OB's Niels Thorborg, hvis formue vurderes til at være 7,1 milliarder danske kroner.

Læs også:Andreas Cornelius med dyr fejl i danskermøde

I "bunden" af listen finder man Brøndbys hovedaktionær og bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, der "blot" er god for 1,75 milliarder kroner, mens hans gode ven Lars Seier Christensen, der ejer omkring hver femte aktie i FCK, er god for 2,7 milliarder kroner. Han har dog selskab af to andre milliardærer i form af Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, der også kan spæde til i kasse i FC københavn, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det er langt fra sikkert, at det stopper her, for både Randers FC, Lyngby Boldklub, AaB og AC Horsens har tidligere været fremme og fortælle, at der har været interesse fra udenlandske investorer.

Læs også:Nicolai Jørgensen om mulig transfer: Handler ikke altid om, hvad man vil

Læs også:FCK meldes tæt på Bundu: Også FC Midtjylland var interesserede

Læs også:FCK har været på teambuilding-tur: Overnattede på d'Angleterre