• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Rigmand smider 65 millioner i Brøndby

Rigmand smider 65 millioner i Brøndby
Illustration

Brøndby er klar til at udvide pengekassen med en ny aktie-emission, hvor rigmanden Jan Bech Andersen er klar med 65 millioner kroner. 

Af Torsten Kjems Hansen

Brøndby IF, der tirsdag præsenterede et forventet underskud på 30 millioner kroner for 2013 går nu på pengejagt igen.

Klubben meddeler igen sigter mod endnu aktie-emission, der skal være med til at sikre Brøndbys fremtid.

- Ved den gennemførte kapitaludvidelse i foråret fik Brøndby IF en række nye aktionærer. En af disse er Jan Bech Andersen, som er blevet så begejstret for strategien og projektet om at genrejse Brøndby IF, at han har tilbudt kontant at nytegne aktier for et bruttoprovenu for selskabet på ca. 65 mio. kr. Brøndby IF accepterer dette flotte tilbud med glæde og stor ydmyghed. Det skal tilføjes, at Jan Bech Andersen har lagt vægt på at han ikke ønsker at overtage aktiemajoriteten i Brøndby IF.

Rigmanden Jan Bech Andersen, der er bosat i London, ejer i forvejen godt 5 procent af aktierne i Brøndby men ønsker altså ikke at stå med den samlede magt.  

Ved emissionen kan øvrige aktionærer også deltage og Brøndbys bestyrelse regner med at udbyde op til 20 millioner aktier, hvor der på nuværende tidspunkt er sket forhåndstegning af omkring otte millioner aktier. 

- Vi er i Brøndby IF meget glade for den store opbakning, som giver en sådan økonomisk ro, at vi kan udvikle og professionalisere forretningen Brøndby IF med henblik på at få den plads i fodboldverdenen og den økonomi, som Brøndby IF tidligere har haft og fortjener, siger Bestyrelsesformand Aldo Petersen.

Aktie-emissionen vil blive forelagt aktionærerne på en ekstraordinær generalforsamling 17. september klokken 16.00

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.