Superliga

Roland Nilsson på vej til FCK?

FC Københavns nye træner kan være den svenske mestertræner og tidligere landsholdskæmpe Roland Nilsson

Den svenske mestertræner Roland Nilsson har endnu ikke forlænget sin kontrakt med Malmö FF. Det svenske medie fotbollskanalen har kilder, der beretter om, at Roland Nilsson kan være på vej til FC København for at afløse Ståle Solbakken, der som bekendt stopper til sommer.

Nilsson skal angiveligt stå på en listen over mulige træneremner hos den danske mesterklub.

Roland Nilsson har kontrakt for den kommende sæson i Malmö, og selv siger han til rygterne.

- Der er ikke noget i det rygter, der florerer. Men når der kommer noget konkret, så kan jeg tage stilling til og udtale mig, siger Roland Nilsson til Fotbollskanalen.

Det har tidligere været nævnt som en løsning for FC København at overtale Ståle Solbakken til at tage et ekstra halvt år i FC København, hvilket vil passe aldeles glimrende med, at en Roland Nilsson vil kunne tiltræde så snart den svenske turnering er færdig i slutningen af 2011.

Roland Nilsson har stor erfaring fra en trænerkarriere, der startede som manager i Coventry, hvor han tidligere også selv var aktiv spiller. Senere tog han til svenske GAIS og styrkede sin erfaring i fem sæsoner men blev i 2008 ansat i Malmö FF.

Kronen på det værk var det svenske mesterskab, der blev sikret i sidste sæson.

Roland Nilsson har også en lang karriere bag sig som spiller og nåede blandt andet imponerende 116 landskampe for Sverige.