• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rundens Hold i Superligaen - 10. runde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

10 kampe er nu spillet i Superligaen, og vi er klar med endnu en udgave af Rundens Hold. Denne gang især domineret af FC København, FC Midtjylland og OB.

Af Ole Hoffskov

FC København, AC Horsens, FC Midtjylland, OB, AaB og Brøndby IF hev sejre i land i 10. spillerunde, hvor topholdet FC Nordsjælland smed en 2-0-føring på hjemmebane mod SønderjyskE. Mange spillere leverede store præstationer på banen, og vi har som altid dykket ned i de bedste.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 10. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jacob Rinne, AaB (1)
AaB har fået en rigtig dygtig keeper, og i søndagens 3-1-sejr over Lyngby BK stod svenskeren sin hidtil bedste kamp. Han var på plads, når der var brug for ham, og han var dygtig til at kommunikere med sit forsvar. Det var ærgerligt for ham, at Mayron Georges scoring på straffespark i sidste sekund stod i vejen for et velfortjent clean sheet. 

Højre back: Ryan Johnson Laursen, OB (1)
Ryan Johnson Laursen noterede sig både for en flot scoring og en flot assist i 3-1-sejren over Randers FC. Og hvor man dog under den uheldige højre back lidt medgang. Skader har været en alt for loyal følgesvend for højre backen, der mod Randers FC præsenterede sig som en nysynet og velkørende Mercedes. 

Central forsvarer: Kenneth Emil Petersen, OB (2)
Det blev aldrig helt godt i sidste sæson, men i denne har Kenneth Emil Petersen været en af OB's bedste spillere, og han var endnu en gang fremragende i søndagens opgør mod Randers. En sand klippe i forsvaret og en leder på banen. Kenneth Emil Petersen havde tilmed flere gode aktioner på modstandernes halvdel. 

Central forsvarer: Bubacarr Sanneh, AC Horsens (5)
Efter et par runders pause er Bubacarr Sanneh tilbage på Rundens Hold. Offensivt er han måske den farligste forsvarsspiller i Superligaen, og han var også en trussel for FC Helsingør og bidrog blandt andet med en assist. Defensivt lukkede han af. Sanneh får pladsen lige for snuden af Benedtikt Röcker. 

Venstre back: Nicolai Boilesen, FC København (1)
Nicolai Boilesen har spillet mange pladser for FC København, men det er på venstre back, han er bedst, og det beviste han også i 4-0-sejren over Silkeborg IF. Prikken over i'et var en flot assist til Benjamin Verbic. Det er desuden værd at bemærke, at Boilesen har spillet rigtig mange kampe for FCK i denne sæson, og at han kan holde til det. Fysisk er den tidligere landsholdsspiller ved at være tilbage på toppen. 

Højre midtbane: Karlo Bartolec, FC Nordsjælland (1)
Den 22-årige kroat har vokset sig til en profil i Superligaen, og han er en utrolig stabil spiller. Både Godsway Donyoh og Mads "Mini" Pedersen er på skadeslisten i FC Nordsjælland i øjeblikket, og det lægger et endnu tungere pres på en spiller som Karlo Bartolec. Mod SønderjyskE leverede han varen og scorede tilmed et mål.

Central midtbane: Kasper Fisker, Brøndby IF (2)
Man kan ikke regne med, at Kasper Fisker scorer ret mange mål, men man kan regne med, at han nok skal lægge op til dem. I Brøndbys forløsende 2-1-sejr over Hobro IK var Fisker assistmager til begge mål, og han har bevist påstanden om, at han passer rigtig fint til Brøndbys måde at spille på.

Central midtbane: Jakob Poulsen, FC Midtjylland (2)
Hvor holder Jakob Poulsen dog et højt nivaeu i FC Midtjylland. Den ene gang efter den anden går anføreren forrest for ulvene, og det var også tilfældet mod AGF, hvor Superligaens bedste straffesparksskytte også bidrog med en assist. Få bare forlænget kontrakten med ham, FC Midtjylland. 

Venstre midtbane: Benjamin Verbic, FC København (3)
Den bedste individuelle præstation i Superligaen i den forgangne runde blev leveret af Benjamin Verbic. Sloveneren scorede to mål mod Silkeborg IF, og han er ved at nærme sig et niveau, der er for godt til Superligaen. I denne sæson har Benjamin Verbic været FCK's bedste spiller.

Angriber: Alexander Sørloth, FC Midtjylland (3)
Han scorede godt nok ikke i 3-0-sejren over AGF, men den formstærke nordmand gjorde næsten alt andet rigtigt. Paul Onuachu var tilbage i startopstillingen, og det betød, at Sørloth var rykket lidt ud til venstre. Det var ikke noget problem. Han skabte med sin fysik store problemer for AGF's defensiv.

Angriber: Paul Onuachu, FC Midtjylland (2)
Den nigerianske angriber scorede et pragtmål på hovedstød, og han var også involveret i scoringen til 3-0 af Marc Dal Hende. Paul Onuachu er kun for nyligt kommet tilbage fra en blindtarmsbetændelse, som tog hårdt på ham, men altså ikke har svækket ham mere end, at han med det samme kan gå ind og gøre en stor forskel for FC Midtjylland. 

I parantes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.