Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 16. runde

Tipsbladet er klar med Rundes Hold i Superligaen - 16. runde.

FC København led et knæk i mesterskabskampen med nederlaget til Viborg FF, mens Lyngby BK og Brøndby IF leverede topunderholdning søndag aften.

FC Nordsællands møde med AGF var ikke noget at skrive hjem om, men det var tilgengæld OB's sejr over Randers FC, hvor defensiven fik lov til at vise sig frem. I rundes sidste kamp storsejrede FC Midtjylland over Silkeborg IF, hvilket har bragt midtjyderne på omgangshøjde med FC København.

Der var med andre ord masser af underholdning i 16. spillerunde, og herunder har vi samlet de 11 bedste individuelle præstationer.

Vi er klar med Rundens Hold - denne gang sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Lucas Lund Pedersen, Viborg FF (3)
Viborg FF sikrede sig alle tre point mod FCK, og det kan de blandt andre takke Lucas Lund for. Han var en blandt flere målmænd med mange redninger og en høj redningsprocent, men til forskel for de øvrige, så var han med til at sikre sit hold tre point. Desuden havde han et xG imod på to, men lukkede altså kun et mål ind.

Højre back: Henrik Dalsgaard, FC Midtjylland (2)
Det blev ikke den store forsvarskamp for Henrik Dalsgaard, der i højere grad viste sine evner offensivt. Han noterede sig blandt andet for et mål, og så er hans chanceskabende statistikker også ganske pæne.

Central forsvarer: Mihajlo Ivancevic, OB (1)
OB vandt, men det var ikke på grund af en sprudlende offensiv. Defensiven var konstant på arbejde - men aldrig på overarbejde. Og her strålede Mihajlo Ivancevic, som er blandt de forsvarsspillere med flest bolderobringer i runden. Han har desuden næstflest clearinger og vinder tæt på samtlige af sine luftdueller.

Central forsvarer: Tobias Slotsager, OB (1)
Det er svært at mærke, at Tobias Slotsager blot er 17 år gammel. Han går en stor fremtid i møde, og det viste han endnu en gang søndag eftermiddag mod Randers. Han topper runden med flest tacklinger og flest vundne dueller langs jorden.

Venstre back: Magnus Fredslund, Hvidovre IF (1)
Den alsidige energibombe fra Hvidovre leverede en pragtpræstation mod Vejle, som var med til at sikre dem et enkelt point. I flere defensive statistikker er han blandt rundens bedste, mens han også stod for assisten til Tobias Thomsens udlignende scoring.

Højre midtbane: Sean Klaiber, Brøndby IF - (4)
Sean Klaiber har gjort tæt på alt rigtigt i løbet af sine første måneder i Brøndby IF, og det gjorde han også mod Lyngby BK. Han scorede både til 2-1 og 3-2, som alle troede ville blive kampens sidste scoring. Som altid er der heller ikke en finger at sætte på arbejdsindsatsen.

Central midtbane: Casper Winther, Lyngby BK (1)
"Dani", som han blot bliver kaldt, var tilbage i Lyngby-startopstillingen efter endt karantæne, og det var godt givet ud. Han arbejdede en hvis legemsdel ud af bukserne, og så grundlagde han med sin scoring til 1-2 Lyngbys comeback, som til sidst endte med point.

Central midtbane: Nicolai Vallys, Brøndby IF (4)
Brøndbys juvel var igen, igen, igen afgørende. Han har en særlig evne til at være der, hvor det bliver farligt, og det var han igen, da han prikkede Mathias Kvistgaardens indlæg i nettet. Med en genialitet satte han også Sean Klaibers kontrascoring til 2-0 op.

Venstre midtbane: Isak Jensen, Viborg FF (2)
Viborg FF havde været fuldstændig fraværende i kampen mod FC København, indtil Isak Jensen kort inde i anden halvleg med sin inderside afsluttede et kontraangreb fra kanten af gæsternes straffesparksfelt. Kuglen var som trukket efter en snor op i det ene målhjørne. En smuk scoring, der kickstartede det viborgensiske comeback.

Angriber: Franculino Djú, FC Midtjylland (1)
Ganske vist var Silkeborg IF en mand i undertal, da Franculino kom på banen, men det skal ikke tage noget fra, at han kom ind og afgjorde kampen. To scoringer og en assist til Henrik Dalsgaard, ja, så er man selvskrevet til rundens hold.

Angriber: German Onugkha, Vejle Boldklub (2)
Nu er den russiske angriber oppe på syv Superliga-fuldtræffere og viser for alvor, at han i hvert fald har niveau til Superligaen. Han har derudover næstflest afslutninger og flest afslutninger på mål i runden, så han er også der, hvor han bliver betalt for at være.

I parantes bemærket antallet af gange, spilleren har været på Rundens Hold.