Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 18. runde

Her er Rundens Hold for 18. spillerunde i Superligaen.

Foråret blev skudt i gang med et brag i Superligaen.

Brøndby kæmpede sig til sejr og en førsteplads i topkampen mod FC Midtjylland, mens FC København kom ovenpå efter midtugens nederlag til Manchester City med en overbevisende sejr i Silkeborg.

OB vandt slaget i Viborg, hvor de to nye drenge Søren Krogh og Jakob Poulsen krydsede klinger. Hvidovre IF ligner mere og mere en nedrykker, da de blev kørt rundt af Randers' nye ansigter. Og så var der topunderholdning i Farum, hvor der var et målrigt derby på menuen.

Superligaen er endelig tilbage og det samme er Tipsbladets Rundens Hold for 18. spillerunde:

Målmand: Patrick Pentz, Brøndby IF (2)
"Four more years," skreg Brøndby-stadion i retning af Patrick Pentz søndag aften. Det er ikke til at tage fejl af, at klubbens fans gerne vil have vekslet hans lejeaftale til en permanent en af slagsen. Han redder et straffespark og rydder op efter Yuito Suzuki og har i slutminutterne flere afgørende aktioner, der sikrede Brøndby tre point og førstepladsen.

Højre back: Leeroy Owusu, OB (1)
Oliver Bundgaard har storspillet hele efteråret, men i forårspremieren kom han ned på jorden igen, da OB's højre side med Leeroy Owusu og Louicius Don Deedson drev fuldstændig gæk med ham. Højrebacken blev hentet ind forud for sæsonen og viste endnu engang, at han i hvert fald ikke skal i kategorien af besynderlige indkøb fra i sommer.

Central forsvarer: Jacob Rasmussen, Brøndby IF (3)
Jacob Rasmussen bliver med rette hyldet for sit spil med fødderne og måden at være bindeled på op til Daniel Wass og Nicolai Vallys, men søndag så man også, hvor god en forsvarsspiller han er. Han styrede Brøndby-forsvaret med hård hånd, der som kampen skred frem kom til at stå længere og længere tilbage på banen.

Central forsvarer: Denis Vavro, FC København (2)
FC København holdt nullet, hvilket har været deres akilleshæl i hele Superliga-efteråret. Selvom Denis Vavro ikke boner voldsomt ud på rundens defensive statistikker, så var han bare bundsolid, og vigtigst redder han en bold på stregen som sidste mand.

Venstre back: Martin Frese, FC Nordsjælland (5)
Martin Frese går en uvis fremtid i møde med under et halvt år tilbage af sin aftale, men der er aldrig usikkerhed omkring, at han er målfarlig. Han kom igen på tavlen for FC Nordsjælland og var generelt en force offensivt med flere skarpe indlæg og en god pasningsfod.

Central midt: Rami Al-Hajj, OB (4)
OB kom flyvende ud til opgøret mod Viborg, og her var det særligt Rami Al-Hajj, der var iøjnefaldende. Han assisterede begge OB's scoringer og var generelt et centralt omdrejningspunkt på midtbanen. Det klæder ham at være blevet placeret længere tilbage på banen, hvor han kan være med i den tidlige opbygningsfase.

Central midt: Jeppe Tverskov, FC Nordsjælland (2)
Jeppe Tverskov var igen bundsolid for FC Nordsjælland. Han gør sjældent noget forkert og udmærkede sig med en assist til Martin Frese. Som altid er der ikke en finger at sætte på hans pasningsspil, mens han også får ryddet op defensivt. Han er en af dem med flest bolderobringer og tacklinger i runden.

Central midt: Oscar Højlund, FC København (2)
Midtbanetalentet fik chancen fra start, og den må man sige, at han greb. Mathias Greve og Tom Trybull bejlede til en plads på midtbanen, men vi går med Oscar Højlund, der dækkede et kolossalt område. Han var også tæt på at notere sig for en assist, men var desværre for ham i en offside-position.

Højre kant: Mohamed Elyounoussi, FC København (1)
Nordmanden kom til et hav af afslutninger og fik også prikket kuglen i kassen. Han har et tårnhøjt bundniveau og bliver bare mere og mere vigtig for FC København.

Angriber: Mohammed Fuseini, Randers FC (1)
Lejesvenden glemmer næppe sin debut i Randers, da han med både et mål og en assist var med til at få vendt tingene til kronjydernes favør. En drømmestart for Mohammed Fuseini, som ligner lidt af et scoop for Randers.

Venstre kant: Simen Nordli, Randers FC (1)
Nordmanden var blandt de mest chanceskabende spillere i runden og kom også selv på måltavlen. Selvom man har sagt farvel til Alhaji Kamara og Filip Bundgaard, så ligner det ikke ved første øjekast, at Randers-offensiven mangler firepower. Det var i hvert fald et stærkt statement, som de nu skal fortsætte med at vise frem, når modstanderen ikke hedder Hvidovre.

I parentes bemærket antallet af gange, spilleren har været på Rundens Hold.