Foto: IMAGO
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 19. runde

Tipsbladet er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Endnu en runde i Superligaen er overstået, og det blev en runde, hvor de tre tophold, Brøndby IF, FC København og FC Midtjylland, fik lagt yderligere afstand til konkurrenterne. Mest dramatisk var det i Aarhus, hvor et FCM-mandskab med to mand i undertal vandt 3-2 over AGF.

I den modsatte halvdel af tabellen fik Hvidovre IF sat et point ind på kontoen, mens Vejle Boldklub vandt en flot sejr over Silkeborg IF.

Vi har set nærmere på rundens bedste individuelle præstationer.

Her er Rundens Hold i Superligaen - sat op i en 5-3-2-formation:

Målmand: Jonas Lössl, FC Midtjylland (1)
Det var et mirakel, at FC Midtjylland slap fra Aarhus med tre point, og miraklet var aldrig blevet fuldendt, hvis det ikke havde været for Jonas Lössl. FCM-keeperen stod blændende med flere store redninger undervejs, og AGF kunne kun passere ham fra 11-meter-pletten. Hele 22 gange blev der afsluttet mod Lössls mål. 

Højre back: Thomas Gundelund, Vejle Boldklub (1)
Vejle ærede Ulrik le Fevre med en flot sejr over Silkeborg IF, og Thomas Gundelund var én af flere velspillende vejlensere med gode aktioner i begge ender af banen. 

Central forsvarer: Sean Klaiber, Brøndby IF (5)
Sean Klaiber kan så sandelig også finde ud af at spille i et tremandsforsvar. 80 procent af Klaibers aktioner var vellykkede, og det er det højeste målt i denne sæson. Sikke en spiller, Brøndby fandt i Holland.

Central forsvarer: Denis Vavro, FC København (3)
Det er ikke til at sige, hvad der gjorde Vavro mest populær blandt FCK-fansene mandag aften. Indsatsen mod FC Nordsjælland eller bemærkningen om, at han hader Brøndby. Præstationen bringer ham på Rundens Hold. 

Central forsvarer: Raul Albentosa, Vejle Boldklub (1)
Den flamboyante midtstopper kunne det hele i Nørreskoven. Fire bolderobringer, seks clearinger og et mål var blandt højdepunkterne for Raul Albentosa, som de elsker i Vejle, og som mange andre elsker at hade. 

Venstre back: Oliver Zandén, Randers FC (1)
Det var ikke på venstre back-positionen, de store præstationer stod i kø i den forgangne runde, men Oliver Zandén var trods alt afgørende for Randers FC, da det var hans indlæg, der førte til Lyngbys selvmål. Svenskeren vil meget gerne slå lange bolde og indlæg, og han har næse for det. 

Central midtbane: Nicolai Vallys, Brøndby IF (6)
Hvad skal man sige om Nicolai Vallys, som ikke er blevet sagt mange gange? Der var kun gået 10 minutter, før Nicolai Vallys havde skilt OB ad med to assists - ganske enkelt imponerende. Vallys skabte fire chancer i løbet af kampen - flest af alle i 19. runde. 

Central midtbane: Daniel Wass, Brøndby IF  (7)
Veteranen sprudlede på Fyn med en dominerende indsats på Brøndbys midtbane. Daniel Wass var den spiller i runden, der havde flest gennembrudsafleveringer, og han var dermed med til at rive OB's defensiv i stykker. 93 procent af Wass' afleveringer ramte en Brøndby-spiller. 

Central midtbane: Oliver Sørensen, FC Midtjylland (5)
En fantastisk assist til Charles var højdepunktet for Oliver Sørensen, der havde overskud til en lækker detalje på et tidspunkt, hvor det mest af alt handlede om overlevelse for FC Midtjylland i Aarhus

Angriber: Mikael Anderson, AGF (3)
Selv om AGF tabte, kan man ikke komme uden om Mikael Anderson. Den tidligere FCM-spiller vandt ni ud af ti mand til mand-dueller, og det var ham, opgørets første straffespark blev begået imod. En fantastisk indsats, som fortjener at blive fremhævet, selv om det var noget helt andet, der løb med overskrifterne i kampen. 

Angriber: Elias Achouri, FC København (2)
Den tunesiske offensivspiller scorede og assisterede i Parken mandag aften og var dermed afgørende i FC Københavns 2-0-sejr over FC Nordsjælland. Især oplægget til Viktor Claesson var en lækkerbisken. 

I parentes bemærket antallet af gange, spilleren har været på Rundens Hold.