• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rundens Hold i Superligaen - 20. spillerunde

Vi er klar med den første udgave af Rundens Hold i 2018.

Af Ole Hoffskov

Der var mange gode præstationer, og der var rigtig mange mål i første Superliga-runde af 2018, hvor der ikke blev ændret alverden i toppen og bunden af tabellen. Værd at bemærke var det, at FC København kom i gang med en storsejr, at FC Nordsjælland tabte terræn i guldkampen, og at OB nu er i top seks. Og så vandt AGF en vigtig sejr ude over Hobro IK og holdt dermed snor i konkurrenterne. 

Som altid har tipsbladet.dk taget et kig på de individuelle præstationer i den forgangne Superliga-runde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 20. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jesper Hansen, FC Midtjylland (1)
Det var ikke målmandspræstationerne, der skilte sig ud i 20. spillerunde, men Jesper Hansen gjorde en god figur i FC Midtjyllands sejr over AC Horsens. Målmanden dirigerede godt med et forholdsvis nyt FCM-forsvar, og han noterede sig for et clean sheet. 

Højre back: Ryan Johnson Laursen, OB (2)
Hvor god en spiller Ryan Johnson Laursen er, når han er skadesfri, beviste han mod FC Helsingør, hvor han både bidrog i offensiven og i defensiven. Der er ikke andet at gøre end at krydse fingre for, at Laursen kan få et kontinuerligt forløb uden tilbagefald eller småskader. Det fortjener han. 

Central forsvarer: Kees Luijckx, SønderjyskE (1)
Kees Luijckx er simpelthen bare en fantastisk spiller for SønderjyskE. Han er en dygtig forsvarsspiller, og så er han ubetinget Superligaens farligste midtstopper. Mod FC Nordsjælland scorede han sit sæsonmål nummer seks, og det gør ham til delt topscorer i klubben. Luijckx var desuden centimeter fra at score et drømmemål fra egen banehalvdel. Det er utroligt, at SønderjyskE ikke for længst har skrevet en lang kontrakt med hollænderen. 

Central forsvarer: Benedikt Röcker, Brøndby IF (3)
Man lægger først og fremmest mærke til Benedikt Röcker, fordi han qua sin størrelse er umulig at overse. Denne enorme fysik gør ham til en rigtig god forsvarsspiller, men det er afgjort også værd at notere sig, at Röcker rent faktisk er en ganske glimrende boldspiller. Det viste han også mod Lyngby i 3-1-sejren søndag aften. 

Venstre back: Pierre Bengtsson, FC København (1)
Pierre Bengtsson har været en regulær skuffelse i denne sæson, og han er umiddelbart langt fra den spiller, han var i sin første periode i FC København. Lørdagens opgør mod Randers FC var dog et lyspunkt. Venstre backen kom godt med frem, hans indlæg var fine, og Bengtsson havde en fod med i to af FCK's scoringer.

Højre midtbane: Troels Kløve, OB (2)
Kritikerne har skudt OB's sportsdirektør Jesper Hansen i skoene, at hans vintertransfers var for for usexede, men Troels Kløves debut for fynboerne var afgjort en sexet omgang. Den tidligere SønderjyskE-spiller gjorde fuldstændig, hvad der passede ham mod FC Helsingør, og det blev til to meget fine assists. Prikken over i'et havde været en scoring.

Central midtbane: Victor Ekani, SønderjyskE (1)
Mod FC Nordsjælland mestrede Victor Ekani en mere og mere uddød disciplin i fodboldens verden - mandsopdækningen. Ekani sad i hælene på Mathias Jensen i samtlige 90 minutter af søndagskampen, og den opgave løste han til perfektion. 

Central midtbane: Simon Tibbling, Brøndby IF (2)
Simon Tibbling får Duracell-kaninen til at ligne en fedladen teenager. Det er helt utroligt, så meget den svenske midtbanespiller løber, og det gjorde han også i søndagens opgør mod Lyngby BK. Tibbling løb flest meter af alle på banen, og han havde flest boldberøringer. Svenskeren har været et fremragende køb af Brøndby IF. 

Venstre midtbane: Vladimir Rodic, Silkeborg IF (1)
Storslået debut af Vladimir Rodic i Silkeborg IF. Montenegrineren har fået den meget vanskelige opgave på sine skuldre at afløse Robert Skov i Søhøjlandet, og det bliver svært, men lørdag var der ingen, der savnede Robert Skov i SIF. Vladimir Rodic lavede en assist til Davit Skhirtladze, men kronen på værket var indiskutabelt sejrsmålet til 3-2 efter 84 minutter - et minut efter at Yann Rolim udlignede for AaB. 

Angriber: Anders K. Jacobsen, OB (1)
I sidste sæson fik Anders K. Jacobsen de fynske fodboldfans til at rive sig i håret, men nu er "AK" for alvor tilbage, og mod FC Helsingør scorede han sine sæsonmål nummer otte, ni og ti. En fremragende indledning på kalenderåret af Anders K. Jacobsen, der nu skal forsøge at ride videre på bølgen.  

Angriber: Tobias Sana, AGF (2)
Svenske Tobias Sana vinder akkurat pladsen på rundens hold i denne uge, fordi han i den grad var kampafgørende for AGF og spillede en stor kamp ude mod Hobro i sejren på 1-0. I Telia Parken scorede Pieros Sotiriou to gange, da FC København vandt 5-1 over Randers, men FCK havde også vundet uden Sotiriou på banen, mens AGF formentlig ikke havde vundet uden Sana. Svenskeren scorede et strående mål, der blev krøllet op i hjørnet, og generelt ligner han en spiller, der kommer til at få et stort forår i Superligaen. 

I parantes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus