Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 22. runde

Tipsbladet er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Grundspillet er forbi, og nu er det tid til at se nærmere på en vild og voldsom 22. runde.

Hvem lavede de bedste præstationer? Tipsbladets bud er herunder efter en runde, hvor Silkeborg og FCM satte hinanden skakmat i forhold til en plads i top seks, og hvor FCN kan krone sig som vinder af Grundspillet.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 22. spillerunde - denne gang sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Mads Hermansen, Brøndby IF (2)
Det kan godt være, at Brøndby tabte, men man kan ikke laste Mads Hermansen for noget som helst. Brøndby-keeperen reddede et straffespark og havde flere strålende redninger i en runde, hvor han med afstand var den keeper, der havde mest at se til.

Højre back: Oliver Sonne, Silkeborg IF (2)
Han er ikke så stærk defensiv, men han er til gengæld begyndt at vise sig meget offensivt. For anden runde i streg scorede Oliver Sonne, og han fik lige peget på målnæsen også. Som sin kollega i den anden side skabte han store og alvorlige problemer for FCM, der var meget, meget udfordret på siderne.

Central forsvarer: Frederik Tingager, AGF (4)
De har virkelig fået skabt en stærk defensiv i Århus, hvor Frederik Tingager er et hjertet af AGF-forsvaret. Stor, stærk og ikke mindst forudseende. Mod OB var han manden med overblikket, og han evner at tale de andre i position, så man undgår farlige omstillinger, når for eksempel Bisseck går med i et af sine raids fra forsvaret.

Central forsvarer: Daniel Høegh, Randers FC (1)
Kampens bedste spiller, da Randers og AaB mødtes, og udeholdet fra Kronjylland tog de tre point. Midtstopperen kom i vejen for en del og havde godt styr på sidste sæsons Superliga-topscorer, Nicklas Helenius.

Venstre back: Lukas Engel, Silkeborg IF (2)
Det var på siderne, at FC Midtjylland havde store problemer mod Silkeborg. Godt nok kom de fra Silkeborg med et point, og godt nok kunne FCM havde taget tre, men de var til tider spillet helt, helt i bund. Lukas Engel er en maskine, der noterede sig for en assist. Savner til tider noget mere præcision i sit spil.

Højre midtbane: Gustav Isaksen, FC Midtjylland (5)
Han spillede ikke nogen voldsomt god kamp, men han har så meget individuel klasse, at på en halvdårlig dag kan han score to gange. Det siger jo alt om niveauet, som mangler at blive mere stabilt, så han er god hver gang.

Central midtbane: Jacob Steen Christensen, FC Nordsjælland (2)
Der er to dygtige midtbanespillere i "Jaxe" og Mads Bidstrup - denne gang får førstnævnte plads på Rundens Hold, da han var særdeles stærk på bolden og også noterede sig for en assist. Er vokset voldsomt i denne sæson.

Central midtbane: Lukas Lerager, FC København (3)
En anden spiller, der er vokset enormt. Efter ansættelsen af Jacob Neestrup er Lukas Lerager nærmest blevet første mand på holdkortet. Og han lever op til det hver eneste uge med stor fight og vilje, mål og godt boldspil. Det var dog mest i sliderens rolle mod Viborg.

Venstre midtbane: Mohamed Daramy, FC København (7)
Er en helt anden spiller, efter han er kommet tilbage fra vinterpausen. Nu er det den Daramy, der blev solgt for tæt på 100 millioner kroner, som viser sig frem i FCK med mål, assist og masser af udfordringer. Var giftig og havde også heldet, da han scorede til 2-0 mod VFF.

Angriber: Ernest Nuamah, FC Nordsjælland (4)
Endelig lykkedes det at komme i gang for alvor for angriberen. Scorede to gange mod Brøndby, og det vidner om kvalitet, at han scorede sejrsmålet i dommerens tillægstid, efter han havde mistbrugt et straffespark kort forinden.

Angriber: Patrick Mortensen, AGF (5)
Den store angriber scorede kampens eneste mål, da AGF slog OB. Aarhusianerne har en mulig topscorer i Patrick Mortensen, som har sparket AGF på jagt af medaljer. Indtil videre står han noteret for 12 scoringer - to mere end nummer to på listen, der er Andreas Schjelderup. Og med nordmanden ved vi, at han ikke scorer mere i denne omgang.

I parantes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.